Έντονο παρασκήνιο για άρση κινητοποιήσεων νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ

Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες για άρση του αδιεξόδου στη δημόσια υγεία, ενώ η επ’ αόριστον απεργία του νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζεται για 17η μέρα και προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία υπολειτουργούν.

Σε άμεση κινητοποίηση έθεσε την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών το χθεσινό τελεσίγραφο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. συνήλθε κι αποφάσισε να αποδεχθεί συζήτηση των προτάσεων του Προέδρου, με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη, η οποία, ωστόσο, απέβη άκαρπη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Ακολούθως συνεδρίασε το Δ.Σ. της συντεχνίας. Η συνεδρία διακόπηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα, χωρίς τη λήψη αποφάσεων και θα συνεχισθεί σήμερα.

Επιστρατεύει ΕΦ, πολιτική άμυνα και πυροσβεστική το Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας προειδοποίησε τους απεργούς ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σήμερα σε προκήρυξη σχεδίου ενίσχυσης της στελέχωσης των νοσοκομείων με την αγορά υπηρεσιών νοσηλευτών, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Πριν από το τελεσίγραφο είχε συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε επτά μέτρα για εκτόνωση της κατάστασης.

Μεταξύ άλλων, το Υπουργικό αποφάσισε και ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για όλα τα έκτακτα, αλλά και για τα προγραμματισμένα περιστατικά, που επηρεάσθηκαν από την απεργία.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η επιστράτευση της Πολιτικής Άμυνας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ασθενών και εντατικοποίηση του διαλόγου, με στόχο την εισαγωγή, το συντομότερο, του ΓεΣΥ.

KE: Προτεραιότητα οι ασθενείς

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους πρακτικές στον τομέα της υγείας δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα δημιουργεί μία κατάσταση πραγμάτων, η οποία μας καλεί να λάβουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην «Πρώτη εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, δεν μπορεί να παρακολουθεί, έχει ευθύνη να λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που δημιουργούνται από την απεργία και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή δήλωση του Προέδρου της δημοκρατίας. Η προτεραιότητα στον τομέα της υγείας, τόνισε, δεν είναι οι νοσηλευτές, αλλά οι ασθενείς. Ευελπιστούμε σήμερα, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, να ξεκινήσει ένας διάλογος, που μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους.

Πηγή: SigmaLive

Ροη Ειδησεων

Ο Αβραάμης από την Αγία Νάπα κέρδισε την δεύτερη θέση στους αγώνες του ΙΡΑ στη Ρουμάνια

Την Δεύτερη θέση κα το αργυρό μετάλλιο κατέλαβε για την Κύπρο ο Αβράμης Αβραάμ από…

23 Μαΐου, 2024

Παραλίμνι: Πανηγύρι Αγάπης για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας

Το Πανηγύρι Αγάπης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 5 το απόγευμα στην…

23 Μαΐου, 2024

Νέα τραγωδία: Έχασε την ζωή του 43χρονος μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

Σε νέα θανατηφόρα σύγκρουση που συνέβη χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του…

23 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Υπέστη κολπική μαρμαρυγή

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοκοσομείο. Σύμφωνα με την αποκάλυψη…

23 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για αντιμετώπιση πυρκαγιών

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται στη μέγιστή τους επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις…

23 Μαΐου, 2024

Το δικό της γλυπτό Κολοκάσι απέκτησε η Σωτήρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το γλυπτό του παραγωγού Κολοκασιού στολίζει από χθες τον Δήμο Σωτήρας. Ο Δήμος αποφάσισε να…

23 Μαΐου, 2024