Πρόεδρος Δράσης Υπουργών Κοινοπολιτείας ο Κασουλίδης

CEB1 3 Ειδήσεις
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εξελέγη Πρόεδρος της Ομάδας Δράσης Υπουργών της Κοινοπολιτείας, η οποία μεριμνά για την εφαρμογή των αρχών και αξιών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας.

CEB1 1724 Ειδήσεις

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελευταίας μέρας των εργασιών της Συνόδου της Κοινοπολιτείας, ο Υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς για την εκλογή του στην Προεδρία της Ομάδας Δράσης Υπουργών της Κοινοπολιτείας είπε ότι «η Ομάδα μεριμνά για την εφαρμογή των αρχών και των αξιών των μελών της Κοινοπολιτείας. Αυτό είναι μια τιμή, πιστεύω, για την Κύπρο. Ήμουν σε αυτή την Ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά η αναβάθμιση είναι καλοδεχούμενη, αφού έχει σημασία για την Κύπρο και για το όνομα της Κύπρου».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η σύνθεση των μελών της Κοινοπολιτείας είναι μια μικρογραφία της σύνθεσης των Ηνωμένων Εθνών. Το γεγονός ότι η Κύπρος ήταν παρούσα, ήταν δραστηριοποιημένη, ενώ σε διάφορα θέματα πρωταγωνιστούσε, το γεγονός ότι έγιναν επαφές, δηλαδή, δημιουργία σημαντικών διαπροσωπικών σχέσεων επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος στέκεται πάρα πολύ καλά στη διεθνή σκηνή.

Αυτό, υπέδειξε ο κ. Κασουλίδης “δεν μπορεί να το δει κανείς ανεξάρτητα, για παράδειγμα, από το γεγονός ότι μόλις χθες η Κύπρος πέτυχε στο Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας την 4η θέση ανάμεσα σε 20 θέσεις, και για τον οποίον (Οργανισμό) ψήφιζαν 154 κράτη μέλη του ΟΗΕ. Έτσι είναι που δημιουργούνται οι διεθνείς σχέσεις και είναι υποχρέωση μας όπου μας δίδεται η ευκαιρία να ενισχύουμε τη διεθνή υπόσταση της Κύπρου».

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από τα Συμπεράσματα της Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε καταφατικά. Πρόσθεσε ότι «πρώτα από όλα η Κοινοπολιτεία, που απαρτίζεται από χώρες που επηρεάζονται άμεσα από τις επιπτώσεις των Κλιματικών Αλλαγών, πήρε αρκετές θέσεις που ενισχύουν την πιθανότητα επιτυχίας της Διάσκεψης COP21 που θα γίνει στο Παρίσι. Αν η ανθρωπότητα αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη τότε είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά μας και κυρίως τα εγγόνια μας θα μας κατακρίνουν διότι δεν λάβαμε, έγκαιρα, μέτρα για να σωθεί ο πλανήτης».

Πηγή: ΚΥΠΕ