Νέα επίθεση Πυρίλλη- Καρούσου κατά ΚΟΤ

a 3 Ειδήσεις
Την εκτίμηση ότι ο ΚΟΤ αντί να διορθώσει το λάθος στις δηλώσεις του Προέδρου του Αγγελου Λοϊζου, σύμφωνα με τις οποίες πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών στην Κύπρο είναι η Πάφος, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

a 1054 Ειδήσεις

Σε γραπτή ανακοίνωση τους οι κ.κ. Πυρίλλης και Καρούσος αναφέρουν ότι «κατανοούμε πλήρως την προσπάθεια του ΚΟΤ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παράσχει στήριξη και κάλυψη στον Πρόεδρο του για το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε. Ωστόσο αντί ο Οργανισμός να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό θέμα και να το διορθώσει, προσπαθεί επιμελώς να το προσπεράσει σα να μη συνέβηκε ποτέ δικαιολογώντας ότι ο Πρόεδρος του ΚΟΤ αναφερόταν στις αφίξεις και όχι στις διανυκτερεύσεις, γεγονός που είναι επίσης λάθος αφού και στις αφίξεις την πρωτιά την έχει η Επαρχία Αμμοχώστου».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δύο Δήμαρχοι στη προχθεσινή γραπτή τους ανακοίνωση αναφέρθηκαν «για την πρωτιά της επαρχίας μας τόσο στις αφίξεις όσο και στις διανυκτερεύσεις, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στατιστικά, τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΚΟΤ και αποτελούν την απόδειξη ότι η επαρχία Αμμοχώστου είναι πρώτη στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις».

Οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας συμφωνούν «απόλυτα με τη θέση του Οργανισμού ότι «σε μια περίοδο που ο τουρισμός μας σημειώνει ιστορικά ρεκόρ, η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ όλων των φορέων αποτελεί το κλειδί για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη του τομέα». Αυτή όμως η συλλογική προσπάθεια δεν προνοεί ολισθήματα όπως αυτό του Προέδρου του ΚΟΤ ούτε και θα πρέπει να είναι μονομερής και επιλεκτική».

Το ότι υπάρχουν πολλές στατιστικές αναλύσεις, συσχετισμοί και συνδυασμοί είναι αυτονόητο για ένα τομέα όπως είναι ο τουρισμός, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αναφέροντας ωστόσο πως «οι πλέον σημαντικές είναι αυτές των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων, οι οποίες μιλούν ξεκάθαρα ότι η Επαρχία Αμμοχώστου είναι πρώτη και στις δύο τόσο το 2013 και το 2014 όσο και το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Στατιστικής υπηρεσίας, «το 2013 οι αφίξεις σε αδειούχα καταλύματα ήταν για την Επαρχία Αμμοχώστου 944,224 και για την Πάφο 754,742. Όσον αφορά τις αφίξεις μη Κυπρίων ήταν για την Αμμόχωστο 853,564 και για την Πάφο 615,444. Οι διανυκτερεύσεις την ίδια χρονιά ήταν 6,555,628 για την Αμμόχωστο και 4,680,288 για την Πάφο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «το 2014 οι αφίξεις σε αδειούχα καταλύματα ήταν για την Επαρχία Αμμοχώστου 904,817 και για την Πάφο 761,305. Όσον αφορά τις αφίξεις μη Κυπρίων ήταν για την Αμμόχωστο 816,737 και για την Πάφο 628,422. Οι διανυκτερεύσεις την ίδια χρονιά ήταν 6,443,525 για την Αμμόχωστο και 4,441,930 για την Πάφο».

Αναφορικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015, τα στατικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι «οι αφίξεις σε αδειούχα καταλύματα ήταν για την Επαρχία Αμμοχώστου 286,761 και για την Πάφο 279.845. Όσον αφορά τις αφίξεις μη Κυπρίων ήταν για την Αμμόχωστο 252,199 και για την Πάφο 229,940. Οι διανυκτερεύσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν 1,781,443 για την Αμμόχωστο και 1,622,634 για την Πάφο».

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση «μετά από όλα αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία που προέρχονται από τον ΚΟΤ βάσει στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας αλλά και του ίδιου του Οργανισμού, αναμένουμε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες για παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Η Επαρχία Αμμοχώστου, καταλήγει η ανακοίνωση των Δημάρχων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας «είναι η πρώτη τουριστική Επαρχία της Κύπρου κι αυτό καμία άλλη διαδικασία δεν μπορεί να το ανατρέψει, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι. Είναι καιρός κάποιοι να σταματήσουν να πολεμούν την επαρχία Αμμοχώστου».

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ