Μεγάλος Διαγωνισμός: Εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση “Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ” του ΘΟΚ στη Σωτήρα

Το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας φιλοξενεί αύριο, Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου τη Θεατρική Παράσταση του ΘΟΚ “Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ” του Ευγένιου Ιονέσκο στις 8:30 μ.μ.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός μανιασμένου ρινόκερου ανάμεσα στα πλήθη έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας και να σημάνει την αρχή μιας παράδοξης επιδημίας: οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε ρινόκερους! Μια παράλογη λογική επικρατεί και παρασύρει στο διάβα της τους άβουλους πολίτες που, προκειμένου να εξομοιωθούν με τον κοινωνικό περίγυρο, αποτινάσσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους και απελευθερώνουν τα ζωώδη ένστικτά τους. Κάπως έτσι συντελείται μια κοινωνική μεταβολή που εδραιώνει στην πόλη τον νόμο της ζούγκλας. Ο μόνος που θα αντιταχθεί στη λαίλαπα της «ρινοκερίτιδας» είναι ο Μπερανζέ, ένας σχεδόν αποτυχημένος, φιλήσυχος και περιθωριοποιημένος ήρωας, που τελικά θα λειτουργήσει ως πρότυπο αλτρουισμού και αντίστασης στην ομογενοποίηση.

Το έργο του Ιονέσκο, πέραν των σουρεαλιστικών διαλόγων και των κωμικών στοιχείων, στην πραγματικότητα καυτηριάζει την άκριτη και μαζική εκναζιστοποίηση των χωρών, αλλά και κάθε μηχανισμό ταύτισης και ολοκληρωτισμού. Η πολιτική αυτή αλληγορία παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρη στις μέρες μας, αφού αποτελεί μια κραυγή διαμαρτυρίας για τα πολιτικά συστήματα που φιμώνουν την ανθρώπινη ελευθερία και τελικά φανατίζουν και αποκτηνώνουν το άτομο, μετατρέποντάς το σε παχύδερμο-ρινόκερο.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Χρίστος Σιοπαχάς
Σκηνικά/Κοστούμια: Στέφανος Αθηαινίτης
Μουσική: Ανδρέας Μουστούκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχαέλλα Σιάτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Αργύρης Αργυρίδης
Ειδικές κατασκευές: Χριστόφορος Χρίστου

Ερμηνεύουν:
Ανδρέας Τσουρής, Φίλιππος Σοφιανός, Νεοκλής Νεοκλέους, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Άννα Γιαγκιώζη, Βαλεντίνος Κόκκινος
Ιντερμέδια: Μιχαέλλα Σιάτη και όλος ο θίασος

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:
Ο Δήμος Σωτήρας σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε 5 δωρεάν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση με εύκολο τρόπο:
Κάντε LIKE στη Σελίδα του Δήμου Σωτήρας στο Facebook (http://www.facebook.com/sotiramunicipality) και ακολούθως στείλτε ΜΗΝΥΜΑ στη σελίδα ΟΝΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑ, ΠΟΛΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ και μπείτε στην κλήρωση για 1 από τις 5 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για την θεατρική παράσταση του ΘΟΚ “Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ” του Ευγένιου Ιονέσκο την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 8:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας. Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω Facebook και τηλεφωνικώς. Μια προσφορά του ΘΟΚ και του Δήμου Σωτήρας.

Περισσότερα για την παράσταση: https://www.facebook.com/events/755968041150143/

SotiraNews