Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στις παραλίες ζητούν οι Καταναλωτές

a 44 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6155 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο ΚΟΤ προτείνει να… παίρνουμε φορητό ψυγείο στην παραλία!

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την αισχροκέρδεια σε παραλιακά τουριστικά καταλύματα όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα του ΚΟΤ… 

«Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΚΟΤ η αισχροκέρδεια έχει αγγίξει κόκκινο, αφού ορισμένα από αυτά ανταγωνίζονται το ένα το άλλο με αποτέλεσμα οι ψηλές τιμές να έχουν γίνει θεόρατες και άπιαστες. Ετσι ένα μπουκαλάκι νερό των 500μλ πωλείται μέχρι και 4,75 ευρώ, ένας χυμός, 250μλ πορτοκαλιού προς 4,00 ευρώ, ένας καφές φραπέ μέχρι 6,40 ευρώ, ένας κυπριακός προς 4,20 ερυώ, ένα αναψυκτικό 330μλ προς 4,00 ευρώ, ένα τενεκεδάκι των 330μλ μπύρα ντόπια προς 8 ευρώ, ένα χάμπουργκερ με πατάτες προς 16,50 ευρώ και πάει λέοντας» αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι πιο ακριβή τουριστική περιοχή αναδεικνύεται η Λεμεσός, δεύτερη πιο ακριβή είναι η περιοχή Παραλίμνι – Πρωταρά – Αγίας Νάπας και ακολουθεί η Πάφος και η Πόλη της Χρυσοχούς.

«Καλούμε όλους να αναλογιστούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της κακής και αρχοντοχωριάτικης επιχειρηματικής αντίληψης και νοοτροπίας που με ακρίβεια οδηγεί στην αυτοχειρία τον τουρισμό και την οικονομία μας», αναφέρει η ΠΕΚΠΟΙΖΩ.

Καλεί ιδιαίτερα τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους να σταματήσουν να προφασίζονται την «ελεύθερη αγορά» και να παρέμβουν αποφασιστικά τιμωρώντας όσους εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση που τους δίνει η τοποθεσία τους και να αισχροκερδούν.

Αναφέρει ότι δεν είναι δικαιολογία ότι κάποιοι έχουν στο χώρο του εστιατορίου τους αναρτημένες τις τιμές, αφού οι καταναλωτές δεν έχουν και άλλη επιλογή παρά μόνο τη δική τους. Διερωτάται επίσης πού πάει μετά το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία.

Η ΠΕΚΠΟΙΖΩ ζητά επίσης από τον ΚΟΤ να προβαίνει σε Δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων αισχροκερδούν με πληρωμένες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ γιατί έτσι προστατεύει τον τουρισμό, την οικονομία και τους καταναλωτές.

Συμβουλεύει τέλος τους καταναλωτές, να επιστρέψουν σε προηγούμενες συνήθειες και να μεταφέρουν μικρά ψυχτικά δοχεία μαζί τους με τα απαραίτητα ροφήματα τους και να αποστραφούν όσους αναίσχυντα και χωρίς έλεος επιχειρούν να τους κλέβουν.