Η Αγία Νάπα χρειάζεται συμφωνία με το αεροδρόμιο, λέει ο Δήμαρχός της

2012 01 24 01 56 57 7701b192a7264fa68543090e906eaeb8 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
2012 01 24 01 56 57 7701b192a7264fa68543090e906eaeb8 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δεν βοηθά καθόλου την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου η πρόσφατη συμφωνία που έχει υπογραφεί από τη Ryanair και τη Hermes Airports για μεταφορά τουριστών προς το αεροδρόμιο της Πάφου, δηλώνει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Τσόκκος…

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσόκκος, συνεχάρη την Πάφο για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας και πρόσθεσε πως «δεν ζηλεύουμε και δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Εξάλλου όταν και η Πάφος γεμίσει από τουρίστες, τότε θα επωφεληθούμε και εμείς».

Ανέφερε ωστόσο πως στη συμφωνία αυτή θα έπρεπε να εμπλέξουν και τις άλλες περιοχές της Κύπρου, «τουλάχιστον την περιοχή της Λάρνακας και της Αγίας Νάπας. Ελλείψει δημοσίων συγκοινωνιών, κανένας τουρίστας που φτάνει στην Πάφο δεν θα πάρει ταξί για να πληρώσει περίπου 100 ευρώ, προκειμένου να επισκεφθεί τη Λάρνακα και την Αγία Νάπα και άλλα τόσα για να επιστρέψει πίσω».

Αυτό που ζητά ολόκληρη η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, συνέχισε, «είναι να συνομολογηθεί παρόμοια συμφωνία με άλλη αεροπορική εταιρεία και για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Ωστόσο τα πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ δύσκολα για το αεροδρόμιο Λάρνακας επειδή όπου υπάρχουν δρομολογημένες πτήσεις δεν μπορούν να υπάρχουν και πτήσεις αεροσκαφών με φτηνά εισιτήρια, τα λεγόμενα δηλαδή charter flights”.

Ο κ. Τσόκκος είπε ακόμα ότι «δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Λάρνακας καλύπτει το επιβατικό κοινό της Κύπρου και οι δρομολογημένες πτήσεις καλύπτουν αρκετούς προορισμούς, υπάρχουν αρκετοί προορισμοί που εξαιρούνται από αυτή τη συμφωνία ενώ για το αεροδρόμιο της Πάφου αυτοί οι προορισμοί επιτρέπονται».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι στα μέσα Μαρτίου αντιπροσωπεία του Δήμου θα πάρει μέρος στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας.

Ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για επανατοποθέτηση της εικόνας της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου, της Αγίας Νάπας, του Πρωταρά και του Παραλιμνίου, ότι δηλαδή είναι ένας συνεχής προορισμός ποιότητας για όλους και υπάρχει ποιότητα ακόμα και στη διασκέδαση.

«Η Αγία Νάπα δεν είναι πλέον στα μάτια του κόσμου ο ναός των νεαρών και των ξέφρενων διασκεδάσεων, αλλά είναι ένας προορισμός ακόμα και για οικογένειες. Ταυτόχρονα υπάρχει η νυχτερινή ζωή στην οποία θέλουμε να δώσουμε ποιότητα και δίνει πράγματι στην περιοχή μια νότα ζωντάνιας και ενεργητικότητας» είπε.

Σημείωσε επίσης ότι «με διάφορες ενέργειες προσπαθήσαμε και προσπαθούμε συνέχεια να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των ξένων τουριστικών πρακτόρων για την ποιότητα που υπάρχει και στη νυχτερινή ζωή της περιοχής μας. Γι’ αυτό άλλωστε πέρυσι η Αγία Νάπα είχε πάρει το βραβείο του καλύτερου προορισμού της Ευρώπης».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ