Δερύνεια: Η “κίνηση ματ” για να κρατήσει νέους στην κοινότητα

a 66 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
a 509 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε μια σειρά από κίνητρα για στήριξη νέων ζευγαριών για να παραμείνουν στη Δερύνεια αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία ομολογουμένως είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά!

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις στην προσπάθειά του να στηρίξει τα νέα ζευγάρια να παραμείνουν στη Δερύνεια, αλλά και να προσελκύσει ενδιαφερόμενους για στέγαση στον Δήμο».

Συγκεκριμένα, αποφάσισε όπως «όσοι ενδιαφερόμενοι αγοράσουν ή κτίσουν κατοικία για μόνιμη εγκατάστασή τους στη Δερύνεια, θα απαλλαγούν από την Φορολογία Καθαριότητας και το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας για το συγκεκριμένο ακίνητο. Επίσης, οι απαλλαγές από τις Φορολογίες θα ισχύουν για δύο χρόνια από την εγκατάστασή τους, ενώ τα δύο κίνητρα θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή από το 2017 μέχρι και το 2021».

Προστίθεται ότι «στόχος του ακριτικού και ημικατεχόμενου Δήμου Δερύνειας είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής, η οποία εφαρμόζεται από το 2014 με επιτυχία σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης».

Αναφέρεται, ακόμα, ότι «μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Δερύνειας, προωθείται επίσης η εμπορική ανάπτυξη στον Δήμο, καθώς και η καταπολέμηση της αστυφιλίας κυρίως των νέων ανθρώπων».

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας στην προσπάθειά του να στηρίξει τα νέα ζευγάρια να παραμείνουν στη Δερύνεια, αλλά και να προσελκύσει ενδιαφερόμενους για στέγαση στο Δήμο, αποφάσισε όπως:


1. Όσοι ενδιαφερόμενοι αγοράσουν ή κτίσουν κατοικία για μόνιμη εγκατάστασή τους στη Δερύνεια, θα απαλλαγούν από την Φορολογία Καθαριότητας και το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας για το συγκεκριμένο ακίνητο.


2. Οι απαλλαγές από τις Φορολογίες θα ισχύουν για δύο χρόνια από την εγκατάστασή τους.


3. Τα πιο πάνω κίνητρα θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 2017 – 2021.


Στόχος του ακριτικού και ημικατεχόμενου Δήμου Δερύνειας είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής η οποία εφαρμόζεται από το 2014 με επιτυχία σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.


Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Δερύνειας προωθείται επίσης η εμπορική ανάπτυξη στον Δήμο καθώς και η καταπολέμηση της αστυφιλίας κυρίως των νέων ανθρώπων.”

Πηγή: ΚΥΠΕ