Ανακήρυξη των Δημάρχων της επαρχίας Αμμοχώστου

DSC 5585 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
DSC 5585 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με την ευχή για σύντομη επιστροφή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκε σήμερα η ανακήρυξη των Δημάρχων, μελών Δημοτικών Συμβουλίων, Μελών Σχολικών Εφορειών, Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, από τον έφορο εκλογής Άγγελο Αγαπίου.

DSC 5572 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη των Δημάρχων των κατεχόμενων και των ελεύθερων Δήμων της επαρχίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν φυσικά στραμμένο στον Δήμο της Αμμοχώστου, εκεί όπου ο Αλέξης Γαλανός κατάφερε να επανεκλεγεί για Τρίτη θητεία επικρατώντας με ποσοστό 41,7% των Σίμου Ιωάννου και Ανδρέα Λόρδου. Η μάχη της Αμμοχώστου κρίθηκε κυριολεκτικά στην υστάτη, αφού ο νυν Δήμαρχος Αμμοχώστου κατάφερε να επικρατήσει με μόλις 23 ψήφους διαφορά από τον βασικό ανθυποψήφιό του Σίμο Ιωάννου.

DSC 5576 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όσον αφορά στους υπόλοιπους Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, το έργο των υποψηφίων ήταν σχετικά εύκολο, επικρατώντας με σχετική διαφορά από τους ανθυποψήφιούς τους.

Με άρωμα γυναίκας οι Δήμοι Λευκονοίκου και Ακανθούς, αφού η Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη ανακηρύσσεται σε Δήμαρχο Λευκονοίκου επικρατώντας με 54,9% του Πιερή Γυψιώτη, και η Ελένη Μυλωνά-Χατζημιχαήλ ανακηρύσσεται Δήμαρχος Κυθρέας επικρατώντας με 63,1% της Σωτηρούλας Μαυρή Πούρου. Στην κατεχόμενη Λύση άνετη ήταν η νίκη του Ανδρέα Καουρή ο οποίος επικράτησε κυριολεκτικά του ανθυποψηφίου του Άγη Χαραλάμπους με 71%.

DSC 5617 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Άνετες νίκες είχαν και οι τέσσερις Δήμαρχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι, ενωμένοι όπως ξεκίνησαν το 2012, παραμένουν για δεύτερη θητεία στο τιμόνι των πόλεών τους. Στον Δήμο Αγίας Νάπας, ο Γιάννης Καρούσος εξελέγη με το ευρύ ποσοστό του 64,8% έναντι του ανθυποψηφίου του Βάσου Βασιλείου και στη Σωτήρα ο Γιώργος Τάκκας παραμένει στη δημαρχία της Σωτήρας εξασφαλίζοντας το ποσοστό του 56,8% έναντι του ανθυποψηφίου του Αδάμου Καΐκκη.

DSC 5671 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η ανακήρυξη του Δημάρχου Παραλιμνίου πραγματοποιήθηκε στις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο της πόλης, εκεί όπου σε Δήμαρχο ανακηρύσσεται για δεύτερη συνεχόμενη θητεία ο Θεόδωρος Πυρίλλης, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξης του 61,9% έναντι του Γιώργου Νικολέττου.

DSC 5669 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Οι ανακηρύξεις των Κοινοταρχών πραγματοποιήθηκαν στις 3 το απόγευμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους.

DSC 5620 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Και τέλος να υπενθυμίσουμε πως όσον αφορά τη Δερύνεια, στη δημαρχία της πόλης παραμένει ο Άντρος Καραγιάννης ο οποίος έχει ήδη ανακηρυχθεί σε Δήμαρχο χωρίς ανθυποψήφιο.

DSC 5650 Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews