Σταύρος Μαλάς ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ

a 110 Ειδήσεις
a 6231 Ειδήσεις
Το μοναδικό όνομα που προτείνει το Πολιτικό Γραφείο

Την υποψηφιότητα του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά για τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου αποφάσισε να εισηγηθεί ομόφωνα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη, το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ… 

Την απόφαση της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου, που διεξήχθη συμμετέχοντος και του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ανακοίνωσε ο ΓΓ του Κόμματος Αντρος Κυπριανού. Αποχωρώντας από τα γραφεία του ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση.

«Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ μετά από αρκετά διεξοδική συζήτηση έχει καταλήξει ομόφωνα να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή την στήριξη της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά», είπε ο ΓΓ του κόμματος προσθέτοντας ότι «αυτό θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη».

Ερωτηθείς εάν η υποψηφιότητα Μαλά θα είναι η μοναδική εισήγηση που θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Κυπριανού απάντησε καταφατικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Κυπριανού είπε πως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν κάθε δικαίωμα να θέσουν προς συζήτηση ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής εισήγηση και για άλλη υποψηφιότητα.

«Εχει κάθε δικαίωμα για οτιδήποτε, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις στα

Σώματα του κόμματος και στις κομματικές ομάδες βάσης, όπου θα ακουστούν οι απόψεις και θα επανέλθουμε».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αρνήθηκε να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης. «Αυτά θα τα καταθέσουμε στις κομματικές ομάδες βάσης», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, κληθείς να τοποθετηθεί επί της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου, απάντησε:«Δεν είναι δουλειά μου, είναι δουλειά του κόμματος».

Ευχαρίστησε ωστόσο τον Γενικό Γραμματέα και το Πολιτικό Γραφείο για την ευγενή τους καλοσύνη να τον καλέσουν τις τελευταίες δύο συνεδρίες και να ακούσουν τη δική του άποψη.

Πηγή: iKypros