Πιο επιρρεπείς στις ιώσεις οι μαμάδες

CEB1 80
CEB1 994

Περίπου 324 φορές αρρωσταίνουν οι μαμάδες από τους ιούς που κολλάνε από τα παιδιά τους μέχρι εκείνα να ενηλικιωθούν.

Παρ’ όλα αυτά περνάνε τα συμπτώματα πολύ πιο ελαφριά από τους άνδρες. Επίσης, οι μαμάδες περνάνε 54 κρυώματα κατά τη διάρκεια που είναι μικρά τα παιδιά τους.

Οι ίδιες δηλώνουν ότι σε ποσοστό 68% άρχισαν να αρρωσταίνουν περισσότερο από τότε που έκαναν παιδιά και ότι νοιώθουν ότι η υγεία τους και η φυσική τους κατάσταση είναι καλή μόνο 13 μέρες τον μήνα.

Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ απίθανο να μείνουν στο κρεβάτι. Αλλά όταν οι άνδρες αρρωσταίνουν περνάνε τις ιώσεις πολύ βαρύτερα από τις γυναίκες τους.

Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες από τη φύση τους να αντέχουν καλύτερα τις ιώσεις.

Όλα τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν σε βρετανική έρευνα σε 2000 γονείς που έδειξε ότι οι μαμάδες θα πάθουν 54 κρυώματα κάθε χρόνο, 36 γαστρεντερίτιδες, δύο τον χρόνο, καθώς επίσης και ένα επεισόδιο γρίπης κάθε χειμώνα κατά μέσο όρο.

Επίσης, προσβάλλονται και κατά μέσο όρο μια φορά τον χρόνο από ψείρες, που τα παιδιά τους κολλάνε στο σχολείο.

Και αν και οι μαμάδες γενικά περνάνε τις ιώσεις στο πόδι οι μπαμπάδες με τα αντίστοιχα συμπτώματα μένουν στο κρεβάτι.

Άλλωστε το 72% των γυναικών πιστεύουν ότι τα πάνε καλύτερα με τις ιώσεις από ό,τι οι άνδρες τους και οι επιστήμονες συμφωνούν και το εξηγούν ως την ικανότητα των γυναικών από τη φύση να είναι πιο δυνατές και να επιβιώνουν καλύτερα, ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Πηγή: vita.gr