Προς κάθε κατεύθυνση πυροβολεί η Πραξούλα

a 133 Ειδήσεις
a 7611 Ειδήσεις
Αιχμές κατά της κυβέρνησης, του Δημήτρη Χριστόφια αλλά και της αντιπολίτευσης αφήνει η Πραξούλα Αντωνιάδου σε σημερινή γραπτή της δήλωση. Κάνει λόγο για συγχορδία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αναγκαιότητα απομάκρυνσης μιας «τρελλής» που αξιώθηκε να ανακαλύψει το φυσικό αέριο στην Κύπρο… 

Η τέως Υπουργός Εμπορίου, η οποία απομακρύνθηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφια στον ανασχηματισμό της περασμένης βδομάδας, θεωρεί πως έπεσε θύμα του συστήματος, επειδή είχε την εντιμότητα και την τόλμη να θέσει τα συμφέροντα του τόπου πάνω από εκείνα του συστήματος.

«Διαβάλλεται ως ανίκανη μια υπουργός που επίσπευσε την ερευνητική γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου, επιτήρησε επιτυχώς και χωρίς προβλήματα την όλη διαδικασία που οδήγησε στην ανακάλυψη, άνοιξε τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης με αναθεωρημένο, ενισχυμένο συμβόλαιο και διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες και όργωσε την Ευρώπη για να προβάλει τα δίκαια και τις προοπτικές της Κύπρο», αναφέρει η Πραξούλα Αντωνιάδου.

Υποστηρίζει επίσης ότι η ίδια έκανε το λάθος να εξασφαλίσει επίσκεψη του Προέδρου στην πλατφόρμα για να μπορέσει να βάλει εκείνος πρώτος τη σφραγίδα του στη διαδικασία.

Η τέως Υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το «σύστημα τρώει τον αφέντη», λέγοντας ότι «ως άνθρωπος του φωτός και όχι του σκότους, αδυνατεί να κοιτάξει στο σκοτάδι για να μπορέσει να απαντήσει τι συμφέροντα εξυπηρετεί το σύστημα.

«Σημειώνω μόνο ότι όλο αυτό το θέατρο κορυφώνεται την ώρα του θέρους των καρπών. Καρπών που δικαιούνται όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου. Ο Κυπριακός λαός δικαιούται την αξιόπιστη και διαφανή διαχείριση προοπτικών που αφορούν το αύριο των σημερινών και των μελλοντικών γενιών. Και πρέπει να την απαιτήσει», υποδεικνύει χαρακτηριστικά η τέως Υπουργός.

Αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την διαδικασία που ακολουθείται στην αξιολόγηση των αιτήσεων που έρχονται για την κυπριακή ΑΟΖ, λέγει ότι σε αυτή έπρεπε να συμμετέχει και ο λαός.

«Αν βρισκόμαστε στην Ελβετία, αυτή τη στιγμή θα κάναμε δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε για τις διαδικασίες που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας. Αλλά βρισκόμαστε στη Κύπρο των συνοπτικών διαδικασιών.»

«Το σύστημα είναι όντως σαρκοβόρο, αλλά στην λαιμαργία του δεν θα αποφύγει να φάει την ίδια του τη σάρκα», καταλήγει η Πραξούλα Αντωνιάδου.

Πηγή: SigmaLive