Εντοπίστηκε την Πέμπτη από την αστυνομία το τσαντάκι με τον εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο επιχειρηματίας από την ελεύθερη Αμμόχωστο είχε βρει στο αυτοκίνητό του και το είχε πετάξει στο δρόμο. Ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι πέταξε τσαντάκι με ύποπτο αντικείμενο διότι φοβήθηκε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στον κύριο δρόμο Αγίας Νάπας – Παραλιμνίου και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο το οποίο είχε υποδείξει την Τετάρτη το απόγευμα ο επιχειρηματίας.

Το αντικείμενο βρέθηκε το πρωί από τον αστυνομικό διευθυντή Αμμοχώστου, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες μαζί με άλλους αστυνομικούς, κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου άρχισαν την Τετάρτη το απόγευμα, όταν λήφθηκε η σχετική πληροφορία και μάλιστα για αρκετές ώρες ο δρόμος είχε κλείσει για την τροχαία.

Ωστόσο, με την έλευση του σκότους, οι έρευνες της Αστυνομίας διακόπηκαν και επανάρχισαν το πρωί της Πέμπτης, αλλά επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία, πλην του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Παραλιμνίου.

Με τον εντοπισμό του αντικειμένου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δερμάτινο τσαντάκι μέσης, στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Αμέσως κλήθηκαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας, οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Ο δρόμος είχε κλείσει και πάλι σήμερα από την Αστυνομία για έξι και πλέον ώρες και δόθηκε στην κυκλοφορία λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.

Πηγή: news.in.gr