Διάθεση γης στα κατεχόμενα για ανέγερση θρησκευτικού ιδρύματος

mia milia Διάθεση γης στα κατεχόμενα για ανέγερση θρησκευτικού ιδρύματος

Συνεχίζεται στα κατεχόμενα ο απόηχος της απόφασης για διάθεση 200 στρεμμάτων στην περιοχή της Μιας Μηλίας για ανέγερση θρησκευτικού ιδρύματος… 

Ο χώρος ”παραχωρήθηκε” στο συγκεκριμένο ίδρυμα χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού για προσφορές και με συμβολικό ενοίκιο κάπου 45 ευρώ το χρόνο.

Το ευρισκόμενο σε μικρή απόσταση από την περιοχή αυτή ”διεθνές πανεπιστήμιο Κύπρου” σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να ενοικιάσει την έκταση αυτή, χωρίς αποτέλεσμα.

Την απόφαση της διεύθυνσης του Εβκαφ για την μίσθωση επέκρινε και η συντεχνία των λεγόμενων δημοσίων υπαλλήλων με τον πρόεδρό της να ισχυρίζεται ο χώρος δίνεται “πεσκέσι”, σε μια περίοδο που η ίδια η διεύθυνση του Εβκάφ ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών και των υπαλλήλων της.

Ο κ. Κιουτσιούκ δήλωσε ότι σε πολλές χώρες παραχωρούνται εκτάσεις με συμβολικό ενοίκιο προκειμένου να γίνουν επενδύσεις κοινής ωφελείας.

Στο μεταξύ, ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε χθες εκδήλωση διαμαρτυρία μπροστά στο λεγόμενο υπουργείο παιδείας για τη δημιουργία θεολογικής σχολής, λυκείου για ιμάμηδες αλλά και για θέματα υποτροφιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ/onlycy