Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

a 348 Ειδήσεις
a 7843 Ειδήσεις
Σε περίπου 9.500 αναμένεται να φτάσει ο αριθμός των υποψηφίων στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ), ολοκληρώθηκε χθες, μετά από δέκα μέρες συνεχούς και οργανωμένης προσέλευσης υποψηφίων… 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αιτήσεις ανέρχονταν στις 7.884 όσον αφορά στους τελειόφοιτους μαθητές δημοσίων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, ενώ 508 ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από παλαιότερους απόφοιτους της δημόσιας εκπαίδευσης και από τελειόφοιτους ιδιωτικών σχολείων.

Το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι τελειόφοιτοι μαθητές δημόσιων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών για τη φετινή σχολική χρονιά ανέρχονται στις 8.929, οδήγησε την Υπηρεσία Εξετάσεων να υπολογίζει ότι το απόγευμα της Πέμπτης και το τελευταίο απόγευμα της Παρασκευής, 1.045 υποψήφιοι θα υπέβαλλαν την αίτησή τους. Κι αυτό διότι, στις Παγκύπριες Εξετάσεις δεν συμμετέχουν μόνο όσοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν θέσεις στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, αλλά όλοι οι μαθητές για να μπορούν να πάρουν το απολυτήριό τους από τη Μέση Εκπαίδευση.

Τώρα που η διαδικασία υποβολής έχει ολοκληρωθεί, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα αρχίσει την καταγραφή των αιτήσεων, τον έλεγχό τους και την εξέταση των διευκολύνσεων που έχουν ζητηθεί από υποψηφίους. Οι Παγκύπριες Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 18 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ