Ικανοποίηση δημάρχων ελεύθερης Αμμοχώστου για την έναρξη του έργου «Κοκκινόκρεμμος»

a 7 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Την ικανοποίηση τους για την έναρξη του έργου «Κοκκινόκρεμμος» που έχει ως στόχο την επίλυση της υδροδότησης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, εκφράζουν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας.

a 892 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε γραπτή ανακοίνωση των τριών Δημάρχων «χαιρετίζουν την έναρξη του έργου «Κοκκινόκρεμμος» το οποίο θα επιλύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, που υπήρχε εδώ και δεκαετίες».

Προστίθεται πως «βλέπουμε ακόμα μία από τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επαρχία μας να υλοποιείται και είναι σημαντικό για μας αλλά και για τους πολίτες να βλέπουμε τις εξαγγελίες να γίνονται πράξεις. Το συγκεκριμένο έργο θα λύσει το σημαντικό πρόβλημα των αποθεμάτων υδροδότησης της περιοχής αφού η Επαρχία Αμμοχώστου μετά την υλοποίηση του έργου θα έχει αποθέματα νερού 48 ωρών, σε αντίθεση με 4 μόνο ώρες που έχει σήμερα».

Οι τρεις Δήμαρχοι εκφράζον «ευχαριστίες στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρως στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα της υδροδότησης και τα προβλήματα που υπήρχαν και τροχοδρόμησε τις απαραίτητες διαδικασίες για επίλυση του προβλήματος».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «το έργο αποσκοπεί στην ικανοποίηση των υδρευτικών αναγκών στις περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου (Αγία Νάπα, Παραλίμνι, Δερύνεια και Σωτήρα) και στη βελτίωση της αξιοπιστίας του συστήματος παροχής πόσιμου νερού τόσο στις τουριστικές περιοχές όσο και στις άλλες κοινότητες των Κοκκινοχωριών».

Προστίθεται ότι «στις 18 Μαρτίου το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προκήρυξε το διαγωνισμό για το έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 1.6 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός έτους».

Εντός του 2016 το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό για την τελική μελέτη του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας προς το χώρο ανέγερσης των δεξαμενών στο ύψωμα «Κοκκινόκρεμμος» συνολικού μήκους 26 χιλιομέτρων με την συνολική εκτιμώμενη δαπάνη να ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ