Μιχάλης Γεωργίου: “Ο Ονήσιλος δεν ανήκει σε κανένα”

a 33 Νέα Αμμοχώστου
a 5188 Νέα Αμμοχώστου

Συνέντευξη παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ονήσιλου, onisillos.com ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου κ. Μιχάλης Γεωργίου επ’ ευκαιρίας και της διακοπής των Χριστουγέννων.

“Η πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Ξεκινήσαμε με αρκετά και μεγάλα προβλήματα αλλά με σκληρή δουλεία από όλους τους συνεργάτες μου και φυσικά από τους ποδοσφαιριστές και προπονητές, η ομάδα μέχρι τώρα έχει μία αρκετά καλή παρουσία στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα ξεκίνησε με την αφαίρεση των τριών βαθμών λόγω των κριτηρίων UEFA. Αυτό στην αρχή μας φόβιζε πολύ αλλά λόγω των καλών προσθηκών που έγιναν στην ομάδα και των υπολοίπων ποδοσφαιριστών που υπήρχαν καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς και να βρισκόμαστε σήμερα στην ένατη θέση του πρωταθλήματος.

Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών για την ομάδα ως επίσης και από τους χαμηλότερους της κατηγορίας φέτος. Η κρίση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τις προσπάθειες μας. Προσπαθούμε μέσα από διάφορες εκδηλώσεις να μαζεύουμε χρήματα για να μπορεί η ομάδα να επιβιώσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο χωρίς την βοήθεια του κόσμου.

Καλώ τους φίλους της ομάδας έστω και με την πιο μικρή οικονομική βοήθεια να βοηθήσουν την ομάδα να παραμείνει ως ένας φάρος στον αθλητισμό για τον Δήμο μας. Μόνο στην ανδρική ομάδα φέτος υπάρχουν πέραν των 15 ποδοσφαιριστών από την Σωτήρα. Σκοπός μας ήταν η ομάδα να αποτελείται από παιδιά της Σωτήρας. Το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε μειώσει τους κοινοτικούς ποδοσφαιριστές από 8 της περσινής περιόδου σε 3 φέτος. Επίσης ο αριθμός των παιδιών στις ακαδημίες φέτος είναι ο μεγαλύτερος που είχε ποτέ η ομάδα. Αυτό δείχνει ότι γίνεται αρκετά καλή δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους.

Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ττάκκα και τους Συμβούλους για την στήριξη και την βοήθεια τους ως επίσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου. Με την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται θέλω να καλέσω τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρόν του στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και ιδιαίτερα των εορτών και να βοηθήσουν γιατί ο Ονήσιλος είναι των μέλλον των παιδιών μας που λαμβάνουν μέρος.

Ο Ονήσιλος δεν ανήκει σε κανένα ούτε και παρομοιάζεται με κανένα πρόσωπο. Είναι η ομάδα του Δήμου μας όπου εδώ και χρόνια βρίσκεται στις ψηλές κατηγορίες του κυπριακού ποδοσφαίρου και έχει αναδείξει αρκετά μεγάλα ταλέντα που συμμετείχαν και συμμετέχουν στις μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.”