Aνησυχούν οι πολίτες για το Μηχανισμό (βίντεο)

a 24 Ειδήσεις
a 6137 Ειδήσεις

Φουντώνει η ανησυχία για τις συνέπειες

Τις αντιδράσεις των πολιτών την επόμενη μέρα της υποβολής αίτησης για ένταξη της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης, καταγράφει ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στη Λευκωσία…

Ανησυχία και αβεβαιότητα είναι το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες, την επόμενη μέρα υποβολής αίτησης για ένταξη της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεργείο του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Reuters, κατέγραψε εικόνες και δηλώσεις από την Λευκωσία, λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση ότι η Κύπρος γίνεται η πέμπτη χώρα της ευρωζώνης, που ζητά οικονομική βοήθεια από τις Βρυξέλλες. Σε καφετέριες και περίπτερα, κύριο θέμα συζήτησης είναι η προσφυγή.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στους τίτλους του ημερήσιου Τύπου. Όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν το θέμα πρωτοσέλιδα. Φιλελεύθερος: «Φουλ πακέτο με Μνημόνιο». Αλήθεια: «Η Κύπρος στα γρανάζια του Μηχανισμού». Πολίτης: «Δεν ήρθε το δάνειο, ήρθε η Τρόικα.»

Επικαλούμενο πληροφορίες από δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το Reuters εκτιμά ότι το ποσό δανεισμού από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδέχεται να φτάσει τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ANT1