Κοτόπουλο με κάρι και φρέσκα κρεμμυδάκια

a 59
a 6170
Εξωτική συνταγή

Μπορεί να συνοδευτεί με noodles, ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι που σας αρέσει…

Υλικά
700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
50 γρ. κάσιους, ανάλατα, ολόκληρα
το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 15΄-20΄
Διαδικασία:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς (όσο γίνεται πιο ομοιόμορφους ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο). Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι. Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο. Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο – αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδεύουμε με: Το φαγητό αυτό ταιριάζει με ένα απλό ρύζι πιλάφι (μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας) ή noodles ρυζιού (κινέζικα μακαρόνια).