Κόντρα Δήμου Αγίας Νάπας – ΠΟΒΕΚ για τα θαλάσσια σπορ

CEB1 31 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1418 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Για αυθαιρεσίες και ετσιθελικές ενέργειες του δημάρχου Αγίας Νάπας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των πόστων των θαλασσίων αθλημάτων στην Αγία Νάπα και για «εκρηκτικό κλίμα που σίγουρα μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στο τουριστικό προϊόν και την οικονομία» κάνουν λόγο η ΠΟΒΕΚ και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας και καλούν τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας «έστω και την υστάτη να επαναφέρει την ομαλότητα και τις νόμιμες διαδικασίες». Με τη σειρά του ο Δήμος Αγίας Νάπας απαντά με κατηγορίες προς την ΠΟΒΕΚ προς κάλυψη σε μέλη της που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τουριστών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ

Ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, Δημήτρης Χ”Δημητρίου, ενημερώθηκαν σε σύσκεψη την Τετάρτη 27 Απριλίου από τους επαγγελματίες Θαλασσίων Αθλημάτων στο Δήμο Αγίας Νάπας για τις ενέργειες και τα μέτρα που λαμβάνονται από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας και αφορούν την λειτουργία των πόστων των Θαλασσίων Αθλημάτων της Αγίας Νάπας.

Όπως αναφέρεται, η όλη κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Νάπα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου δημιουργεί ένα «πολύ εκρηκτικό κλίμα που σίγουρα μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στο τουριστικό προϊόν και την οικονομία».

Προστίθεται ότι η ΠΟΒΕΚ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «θα αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα τις αυθαιρεσίες και ετσιθελικές ενέργειες από την πλευρά του δημάρχου Αγίας Νάπας και θα προστατεύσουν τους επαγγελματίες μέλη τους λαμβάνοντας και υλοποιώντας μετά τις γιορτές του Πάσχα όλα τα νόμιμα συνδικαλιστικά και δικαστικά μέτρα».

ΠΟΒΕΚ και Σύνδεσμος καλούν τέλος τον δήμαρχο Αγίας Νάπας έστω και την υστάτη να επαναφέρει την ομαλότητα και τις νόμιμες διαδικασίες και δηλώνουν έτοιμοι για συνάντηση και επίλυση των προβλημάτων.

Σκληρή απάντηση από τον Δήμο Αγίας Νάπας
«Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων προσπάθησε να προσυμφωνήσει την διαδικασία προσφορών στην Κύπρο έτσι ώστε να παραμείνουν τα ίδια πρόσωπα στις παραλίες που κατείχαν».

Συνέχεια στην κόντρα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών μέσων θαλάσσιων Αθλημάτων και ΠΟΒΕΚ έδωσε με σημερινή του επιστολή, ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Στην εν λόγω επιστολή ο Δήμος Αγίας Νάπας, εκφράζει για ακόμα μια φορά τη λύπη του για την ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ, η οποία μιλά για αυθαιρεσίες και ετσιθελικές συμπεριφορές του Δημάρχου Αγίας Νάπας.

«Είναι πρόδηλο» συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου «ότι η ΠΟΒΕΚ δεν έτυχε σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσής ως προς τα πραγματικά γεγονότα και εξέδωσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση ενώ βρισκόταν υπό πλάνη».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας, έχει μαρτυρίες σύμφωνα τις οποίες ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας «ζήτησε από τα μέλη του όπως δεσμευτούν ότι δεν θα υποβάλουν προσφορά σε άλλο σημείο εκτός από αυτό που κατείχαν μέχρι και την ημερομηνία εκείνη»

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την επιστολή, σε πολλούς Δήμους της Δημοκρατίας που προκήρυξαν διαγωνισμό προσφορών αν όχι σε όλους, να μην υποβληθούν ανταγωνιστικές προσφορές καθώς υπήρξε μόνο ένας προσφοροδότης για έκαστο παραλιακό σημείο. Ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι ο μόνος ενδεχομένως Δήμος που είχε ανταγωνιστικές διαδικασίες στις προσφορές των θαλάσσιων αθλημάτων.

Με το να παρέχει προστασία σε μη αδειούχα μέλη, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, δίνει κάλυψη σε ανθρώπους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τουριστών και λουομένων, καθώς μόλις πριν 3 μέρες τουρίστες τραυματίστηκαν από υπηρεσίες που παρείχε μη αδειούχος πάροχος θαλάσσιων αθλημάτων.

Κλείνοντας, η επιστολή καλεί την ΠΟΒΕΚ να υιοθετήσει μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα και να ζητήσει εξηγήσεις από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Μέσων θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας που είναι και μέλος της ΠΟΒΕΚ».

SotiraNews