Αδέσποτα σκυλάκια στο καταφύγιο Δήμου Σωτήρας ψάχνουν επειγόντως στέγη

a 114 Ειδήσεις, Καταφύγιο Ζώων
a 1604 Ειδήσεις, Καταφύγιο Ζώων

Είναι έκκληση προς κάθε φιλόζωο άνθρωπο και αφορά τα σκυλάκια τα οποία φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Δήμου της Σωτήρας.

Οι ζωές τους ανήκουν κυριολεκτικά στα χέρια μας! Υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταφερθούν αυτές οι ψυχές σε σπίτια, τα οποία είτε μπορούν να τα φιλοξενήσουν, είτε ακόμα και να τα υιοθετήσουν.

Καταρχήν είναι κρίμα, καθώς έξω επικρατεί παγωνιά, οι ψυχές αυτές να παραμένουν έρμαιο των καιρικών συνθηκών. Πέραν όμως από αυτό, στον χώρο του καταφυγίου της Σωτήρας θα μεταφερθούν άλλα 15 σκυλάκια τα οποία εντοπίστηκαν από τον Δήμο.

Χρειάζεται να αναφέρουμε ότι με βάση τη νομοθεσία, τα σκυλιά σε κάθε Δήμο μένουν στα κλουβιά για 15 μέρες και έπειτα θανατώνονται! Στην περίπτωση αυτή, τα σκυλάκια τα οποία βρίσκονται στον χώρο του καταφυγίου είναι ακόμα ζωντανά λόγω της κατανόησης των Δημοτικών Αρχών του Δήμου Σωτήρας και τη καλή θέληση του δημοτικού υπάλληλου κ. Γιώργου Κοντοζή, καθώς βρίσκονται στον χώρο πολύ περισσότερο από 15 μέρες.

Επομένως, για να αδειάσει ο χώρος ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τα 15 σκυλιά που χρειάζεται να μεταφερθούν στο καταφύγιο, δεν είναι απίθανο ο Δήμος να προχωρήσει στις θλιβερές συνέπειες που απαιτεί ο νόμος.

Τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο καθώς βρέθηκαν να κυκλοφορούν αδέσποτα, αφού τα άφησαν στο δρόμο οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε την έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας:

Με βάση τη νομοθεσία “Περί Σκύλων Νόμος” του 2002 και με βάση την παράγραφο 10 ο Δήμος Σωτήρας διατηρεί καταφύγιο αδέσποτων σκύλων στο οποίο φιλοξενούνται για δεκαπέντε ημέρες τα αδέσποτα σκυλάκια τα οποία ζητούν στέγη. Έκκληση του Δήμου μας είναι όπως τα σκυλάκια αυτά μεταφερθούν σε κάποιο σπίτι που να τα φροντίζει για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες πρόνοιες που μας επιβάλλει η κρατική νομοθεσία. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φιλόζωους που τις τελευταίες ημέρες κατανοούν το έργο μας και στάθηκαν στο πλευρό μας και μας βοήθησαν ώστε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τα σκυλάκια μας, καθώς και πολλούς άλλους φιλόζωους οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν τη φροντίδα κάποιου τετράποδου. Ο Δήμος Σωτήρας διατηρεί με δική του πρωτοβουλία καταφύγιο ζώων, προσπαθώντας να βρει μια στέγη για τα σκυλάκια, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους άφησαν στον δρόμο. Για πληροφορίες ή για την υιοθέτηση κάποιου τετράποδου επικοινωνήστε με τον Γιώργο στο τηλ. 99383098 ή στείλτε μήνυμα στη Σελίδα του Δήμου μας.

Δείτε τα σκυλάκια στη Σελίδα του Δήμου Σωτήρας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε τη σχετική νομοθεσία (Περί Σκύλων Νόμο του 2002) πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: SotiraNews / Δήμος Σωτήρας / ToThemaOnLine.com