Επιστρέφει στο Αυγόρου το εναλλακτικό καφενείο “Ως Πολλάτε Λακκιρτίν”

CEB15 2 Δημιουργείν, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB15 4 Δημιουργείν, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Επιστρέφει από αύριο Σάββατο του Λαζάρου στο Εθνογραφικό Μουσείο του Αυγόρου το φιλανθρωπικό καφενείο “Ως Πολλάτε Λακκιρτίν”, μία εναλλακτική δράση που ανέπτυξε η θεατρική ομάδα “Δημιουργείν” η οποία αποτελείται από νέους που δραστηριοποιούνται στο Αυγόρου αλλά και σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου.

Το εναλλακτικό καφενείο θα φιλοξενείται στο Εθνογραφικό Μουσείο του Αυγόρου, ένα επιβλητικό αγροτόσπιτο του Αδάμου Κούτρα, κτίσμα του 1925, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου και το Ίδρυμα Πιερίδη.

CEB11 15 Δημιουργείν, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στόχος του καφενείου είναι η φιλανθρωπική προσφορά, αφού όλα τα καθαρά έσοδα θα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα, με την πρωτοβουλία αυτή, το μουσείο θα γεμίσει ζωή με δωρεάν ξενάγηση στους επισκέπτες, αφού αυτό αντιπροσωπεύει και το όνομα του καφενείου, με το «λακκιρτίν» που σημαίνει κουβεντολόι.

CEB13 7 Δημιουργείν, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την καλλιτεχνική και κατασκευαστική επιμέλεια ανέλαβε ο Νικόλας Ροτσίδης, πάρα πολλοί κάτοικοι του Αυγόρου προσφέρουν εδέσματα και αντικείμενα για την λειτουργία του Καφενείου και φυσικά την υλοποίηση της ιδέας και την επάνδρωση της καφετέριας ανέλαβαν τα παιδιά της θεατρικής ομάδας «Δημουργείν».

CEB12 11 Δημιουργείν, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η θεατρική ομάδα «Δημιουργείν» δημιουργήθηκε το 2013 από νέους της κοινότητας Αυγόρου και από τότε έχουν ανεβάσει σπουδαίες παραστάσεις, όπως την τραγωδία «Φοίνισσαι» του Ευριπίδη και την κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, καθώς και το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Βασίλη Μιχαηλίδη, «Ἡ Ρωμιοσύνη ἔν᾽φυλή συνότζιαιρη τοῦ κόσμου», όλες για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ φέτος το καλοκαίρι θα ανεβάσουν την παράσταση “Μάνα Κουράγιο” του Μπέρτολτ Μπρεχτ με περιοδεία σε Λευκωσία, Λάρνακα, Παραλίμνι και Αυγόρου.

Διαβαστε εδώ το περσινό αφιέρωμα της City Free Press στο “Ως Πολλάτε Λακκιρτίν”

SotiraNews