Στήριξη άπορων οικογενειών της Σωτήρας από την Ομάδα Εθελοντισμού του Δήμου

a1 1 Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλει ο Δήμος Σωτήρας για στήριξη των άπορων οικογενειών του Δήμου ενόψει των Χριστουγεννιάτικων γιορτών. Εκτός από την παράταση στις φορολογίες η οποία θα επεκταθεί μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου, αλλά και την έκπτωση σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες άπορων οικογενειών, σημαντική είναι και η συνεισφορά της Ομάδας Εθελοντισμού του Δήμου.

a1 38 Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Η Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας, η οποία ιδρύθηκε το 2012, σημειώνει αξιόλογο φιλανθρωπικό και εθελοντικό έργο, τόσο κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά και με άλλες εκδηλώσεις που διεξάγονται στη Σωτήρα αλλά και την επαρχία μας.

Η ομάδα αποτελείται από δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες, οι οποίοι κατασκευάζουν μοναδικές πανέμορφες χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά και τα διαθέτουν προς πώληση στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. Από τις πωλήσεις κάθε χρόνο συγκεντρώνεται ένα σημαντικό ποσό το οποίο παραδίδεται στον Δήμαρχο Σωτήρας και διατίθεται προς απάμβλυνση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες της Σωτήρας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά την περσινή χρονιά μαζεύτηκε και παραδόθηκε στον Δήμαρχο Σωτήρας το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ, το οποίο ο Δήμος διέθεσε σε άπορες οικογένειες. Από την ημέρα της ίδρυσής της η ομάδα Εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας κατάφερε να βοηθήσει περισσότερες από 40 οικογένειες τόσο με οικονομική βοήθεια, όσο και με παροχή στήριξης μέσω της παράδοσης ρουχισμού αλλά και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Σημαντική είναι η στήριξη που παρέχεται στην Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού Σωτήρας από τον εικαστικό και Διευθυντή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, Φάνη Σεργίου, ο οποίος μέσω της φιλανθρωπικής παραχώρησης πινάκων του, βοήθησε την ομάδα στη συλλογή ενός μεγάλου ποσού το οποίο διατέθηκε για το φιλανθρωπικό της έργο.

Η Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού έχει διεξάγει μέχρι σήμερα σημαντικές εκδηλώσεις στήριξης των ευάλωτων ομάδων του Δήμου, όπως τα καθιερωμένα παζαράκια πώλησης χειροτεχνιών, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και την προσφορά γεύματος για όλους τους συνταξιούχους του Δήμου.

Παράλληλα, έχει συμβάλει στην παραχώρηση σημαντικού ποσού αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης τόσο στην Εκκλησία Σωτήρας, όσο και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού του Δήμου λειτουργεί αποτελείται από άτομα όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, χωρίς την ύπαρξη Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά από την αυθόρμητη εθελοντική συνεισφορά των μελών της, τα οποία αφιερώνουν ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο για την φιλοτέχνηση των χειροποίητων κατασκευών.

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας Εθελοντισμού καλούν όσους έχουν μεταχειρισμένα ή και καινούρια στολίδια να τα παραδώσουν στο Δημαρχείο Σωτήρας (καθημερινά 07:30-15:00) για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου.