Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας η Αγία Νάπα

CEB1 277 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 774 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Υποψηφιότητα για διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το έτος 2020, υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η αίτηση υποβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και ο Δήμος Αγίας Νάπας με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας στοχεύει να καταστεί η πρώτη κυπριακή Πρωτεύουσα Νεολαίας της Ευρώπης».

Προστίθεται ότι «η θεματική που έχει επιλέξει ο Δήμος είναι «Thrive : Tourism Youth Innovation Europe» Ευημερώ: Τουρισμός, Νεολαία, Καινοτομία, Ευρώπη. Το σκεπτικό είναι ότι η Αγία Νάπα ως μία κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη, που προσελκύει χιλιάδες νέους από χώρες τις Ευρώπης, θέλει να προωθήσει μέσω του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, την πολιτιστική ποικιλομορφία, την νεανική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας υλικές και νοητές υποδομές που να υποστηρίζουν τους πιο πάνω σκοπούς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «η Αγία Νάπα είναι η πλέον κατάλληλη γι’αυτό το σκοπό και καλεί όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Δήμου. Πρόσθεσε πως γνωστές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και το Ρόττερταμ έχουν χαρακτηριστεί ως Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Νεολαίας και μέσω του συγκεκριμένου θεσμού έχουν αποκομίσει αρκετά πλεονεκτήματα».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Αγία Νάπα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσει την υποψηφιότητα καθώς έχουμε καταθέσει μια αξιόλογη πρόταση».

SotiraNews