Αρχίζουν τα συσσίτια για τους άπορους μαθητές στα Δημοτικά της Πάφου

a 12 Ειδήσεις
a 5496 Ειδήσεις

Με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Πάφου σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων όλης της Επαρχίας άρχισε την προσπάθεια για τον εντοπισμό μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την αγορά προγεύματος από τα κυλικεία των Δημοτικών Σχολείων.

Ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Λαυρέντης Πολυκάρπου ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει πρόθεση να προχωρήσει στην επιχορήγηση του συσσιτίου όλων των άπορων παιδιών ούτως ώστε κανένα παιδάκι να μην νιώθει περιθωριοποιημένο στο χώρο του σχολείου.

Στα πλαίσια του δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, είπε ο κ. Πολυκάρπου, έχει εξαγγείλει πρόγραμμα δωρεάν σίτισης προς όλα άπορα παιδάκια, το οποίο πρόκειται προσεχώς να υλοποιηθεί.

«Θεωρούμε πολύ θετικό βήμα την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, που θα βοηθήσει πολύ», είπε.

Ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης ανέφερε επίσης πως ιδιαίτερα στην Επαρχία Πάφου υπάρχουν πολλοί αλλόγλωσσοι μαθητές αρκετοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ωστόσο, αναμένεται να βοηθηθούν και οι Ελληνοκύπριοι μαθητές, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν τύγχαναν βοήθειας, κατέληξε.

Πηγή: ΑΝΤ1