Επίθεση στο οίκημα της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Αθήνας

a 29 Ειδήσεις
a 7512 Ειδήσεις
Στόχος αριστεριστών έγινε χτες Πέμπτη 29/3/2012 το οίκημα μας στην Παιανίας, στις 14:30 το μεσημέρι. Ομάδα αγνώστων, επιτέθηκε κατά του οικήματος, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές, σπάζοντας τα εξωτερικά τζάμια με πέτρες και ξύλα… 

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από την οργάνωση:
“Βρίσκοντας σαν αφορμή, επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος Φυσικής στο Ε.Κ.Π.Α. σήμερα το πρωί, αριστεριστές από όλες τις παρατάξεις συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία (γύρω στα 300 άτομα), από τα Ιλίσια προς την πανεπιστημιούπολη. Διασχίζοντας την Λεωφ. Παπάγου, ομάδα 10-15 ατόμων με κουκούλες μπήκε στην Παιανίας και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των στελεχών μας, βρήκαν το οίκημα κλειστό και ξέσπασαν στα εξωτερικά τζάμια, σπάζοντας τα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους γείτονες, τα άτομα που επιτέθηκαν κατά του κινήματος μας, πέρα από τις κουκούλες που κάλυπταν τα πρόσωπα τους, κρατούσαν κόκκινες σημαίες αριστερών παρατάξεων, ενώ προς «έκπληξη» μας, μερικοί εξ αυτών μιλούσαν την κυπριακή διάλεκτο.

Όλα δείχνουν, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται καλοστημένο σχέδιο ενάντια στο ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., αφού μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, στοχοποίησαν την παράταξη μας για τα επεισόδια που έγιναν στην πανεπιστημιούπολη μεταξύ αριστεριστών, στα οποία όμως δεν συμμετείχε κανένα στέλεχος του κινήματος μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι καμία σχέση δεν έχουμε με τα επεισόδια στη Φιλοσοφική Σχολή.

Και όλα αυτά ίσως να μην είναι και τόσο τυχαία. Χθες το βράδυ, είχαμε πραγματοποιήσει εκδήλωση για την 57η επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και αυτό φαίνεται να ενόχλησε τους γνωστούς ανθέλληνες που με κάθε τρόπο προσπαθούν να υποσκάψουν τον πιο αγνό αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού.

Λαμβάνοντας τα πιο πάνω υπόψη, θεωρούμε ότι «ηθικός αυτουργός» της άνανδρης επίθεσης δεν είναι άλλος από την παράταξη της Προοδευτικής. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η Προοδευτική συνεργάζεται ανοιχτά με αριστερές παρατάξεις των ελληνικών πανεπιστημίων. Αναμένουμε από την αστυνομία να μας επιβεβαιώσει ότι είναι και οι φυσικοί αυτουργοί.

Σαν Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. δεν πρόκειται να απαντήσουμε στις προκλήσεις από τα όργανα του παρακράτους. Να ‘ναι σίγουροι όλοι τους ότι θα τους κατατροπώσουμε με τις θέσεις μας και με την πολιτική μας και δεν θα αρκεστούμε σε άνανδρες επιθέσεις. Μέσα στην 44χρονη ιστορία μας, συναντήσαμε πολλές φορές, προσπάθειες φίμωσης της φωνής μας. Την αντιομοσπονδιακή φωνή όσο και αν την πολεμούν δεν θα την σωπάσουν. Θα σταθούμε εμπόδιο στα όποια ύπουλα σχέδια ετοιμάζουν.”