Σοβαρές καταγγελίες Θεόδωρου Πυρίλλη κατά ΚΕΒΕ και Υπουργείου Τουρισμού

CEB1 Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης
CEB1 20 Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης

Σε σοβαρές καταγγελίες κατα του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του ΚΕΒΕ προέβη ο δήμαρχος Παραλιμνίου θεόδωρος Πυρίλλης, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του σε Ντουμπάι, Κατάρ και Ιορδανία, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με 14 μεγαλοεπιχειρηματίες των χωρών αυτών, οι οποίοι προγραμματίζουν να επενδύσουν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ο Θεόδωρος Πυρίλλης εμφανίστηκε εξοργισμένος για το γεγονός ότι ενώ οι συγκεκριμένοι επενδυτές επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για να επενδυσουν στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, οι ίδιοι οι επενδυτές εξέφρασαν, κατά τις συναντήσεις τους, την απορία κοι το παράπονό τους, ότι κυπριακοί οργανισμοί, όπως είναι το ΚΕΒΕ, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων καθώς και λειτουργοί του αρμόδιου υπουργείου τους αποθαρρύνουν να επενδύσουν στην συγκεκριμένη επαρχία, με το πρόσχημα ότι στα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου «υπάρχει ζωή» μονάχα τέσσερις μήνες τον χρόνο.

«Γνωρίζω πως πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες, αλλά φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να κηδεμονεύουν την επαρχία μας. Θέλουν μόνο να παίρνουν απ’ αυτήν, όχι να δίνουν. Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου μαστίζεται τη δεδομένη στιγμή από αστυφιλία, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη επαρχία. Κάποιοι θέλουν να κρατούν την Αμμόχωστο καθηλωμένη» ανέφερε ο κ. Πυρίλλης.

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου αποκάλυψε πως εάν δεν ληφθουν (σύυντομα μέτρα για αναζωογόνηση της οικονομίας της επαρχίας, οι δήμοι της ελεύθερης Αμμοχώστου και ο επιχειρηματικός κόσμος πις περιοχής προγραμματίζουν τη λήψη δυναμικών μέτρων περί τα μέσα ερχόμενου Μαρτίου και πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ