Ημερίδα χορού από το Α’ Δημοτικό Σωτήρας

a 52 Ειδήσεις
a 1463 Ειδήσεις

Ημερίδα χορού διοργανώθηκε στις 29 Ιανουαρίου στο Α’ Δημοτικό Σωτήρας, στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τα παιδιά παρουσίασαν Ελληνικούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, ποδαράκι, κοφτός, νησιώτικος συρτός, χασάπικο και χασαποσέρβικο.

Οι χοροί διδάχθηκαν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στη θεματική ενότητα του χορού.

Γονείς των παιδιών προσκαλέστηκαν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις. Ακολούθως, τα παιδιά συμμετείχαν σε έξι εργαστήρια χορού.

Για την διεκπεραίωση των εργαστηρίων το σχολείο ευχαριστά τους συνεργάτες του: Μαργαρίτα Τσολάκη και Παναγιώτη Γιαννήκουρη από τον Χορευτικό Όμιλο του Δήμου Σωτήρας που δίδαξαν στα παιδιά κυπριακό συρτό—μικτό και πεντοζάλη, την Claire Deighton από το Tempo Dance and Theatre School που δίδαξε στα παιδιά hip hop, τον Κωνσταντίνο Ελευθερίου από το Steps Dance & Fitness Stu-dio που δίδαξε στα παιδιά latin—line dance και τέλος τους Κωνσταντίνο Σάββα και Γιώτα Κύπρου από το BLF crew που δίδαξαν στα παιδιά Break Dance. Οι μαθητές διδάχθηκαν επίσης συρτάκι από τη δασκάλα της Φυσικής Αγωγής του σχολείου Νίκη Κάρουλλα.

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των χορογραφιών από τους συμμετέχοντες και δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στα παιδιά για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Την Ημερίδα Χορού τίμησε με την παρουσία της η επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρίνα Στεργίδου, η οποία παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των παιδιών, αλλά και, μέρος των εργαστηρίων στη συνέχεια. Η κυρία Στεργίδου ευχαρίστησε τη διεύθυνση του σχολείου για την πρόσκληση, ανάφερε για την στενή συνεργασία που έχει με το σχολείο μας και συγχάρηκε για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της Ημερίδας Χορού.

SotiraNews