Ενώπιον Καρούσου τα προβλήματα του Συνοικισμού Αγίας Νάπας

CEB1 141 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις
CEB1 489 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Συνοικισμού Αγίας Νάπας συζήτησε πρόσφατα ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος, εγκαινιάζοντας σειρά συναντήσεων με κατοίκους διαφόρων ενοριών και περιοχών του Δήμου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην πρώτη αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου, μέλη των Δημοτικών Επιτροπών «Βελτίωσης Ποιότητας ζωής και Παραπόνων Δημοτών» και «Ανάπτυξης, Πρασίνου και Χερσαίου Χώρου Λιμανιού» και οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκου Χατζηγιάννη και Γιώργου Κάρουλλα.

Καλωσορίζοντας τους κατοίκους, ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ευαρέσκεια του «για την μαζική προσέλευση τους και για το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του συνοικισμού ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Δήμου».

Ακολούθησε «ενημέρωση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του αστικού κέντρου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο προσφυγικός συνοικισμός, βάση του οποίου προγραμματίζονται να εκτελεστούν μία σειρά από έργα για αναβάθμιση της περιοχής. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η μετατροπή του Μεσαιωνικού Μοναστηριού σε Μουσειακό χώρο, η αναβάθμιση των οδών Τεύκρου Ανθία, Γιαννάκη Παππουλλή και Διονυσίου Σολωμού και η δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου δυτικά του κέντρου».

Στη συνέχεια «οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα και εισηγήσεις εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της οχληρίας και της κυκλοφοριακής συμφόρησης που έχει δημιουργηθεί από την μονοδρομοποίηση του κέντρου. Εισηγήθηκαν μάλιστα την αλλαγή κατεύθυνσης του μονόδρομου της Τεύκρου Ανθία και τη μετατροπή του δρόμου Μιχαήλ Κάσιαλου σε μονόδρομο στην αντίθετη κατεύθυνση».

Αναφέρθηκαν επίσης «στην έλλειψη και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης, στην παράνομη χρήση πεζοδρομίων για σκοπούς στάθμευσης, σε θέματα καθαριότητας και γενικού ευπρεπισμού του συνοικισμού, στον ελλειπή φωτισμό, στον εμπλουτισμό του πρασίνου και στην τοπιοτέχνηση γενικά της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου ετοίμασαν σχέδιο βάση του οποίου θα προωθηθεί η γενική αναβάθμιση της περιοχής με την διαμόρφωση χώρων στάθμευσης όπου θα καθορισθεί συγκεκριμένος χώρος για κάθε κατοικία, την επανακατασκευή σκεπάστρων και τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης βόρεια της οδού Μιχαήλ Κάσιαλου για τους επισκέπτες της περιοχής. Όλα τα έργα αναμένεται να αρχίσουν μέσα στους επόμενους ένα με δύο μήνες».

Αναφορικά με την εισήγηση των κατοίκων για την μονοδρομοποίηση της Μιχαήλ Κάσιαλου, ο Δήμαρχος «διαβεβαίωσε ότι θα θέσει το θέμα ενώπιον της Τροχαίας και των αρμόδιων τμημάτων για μελέτη και αξιολόγηση της πρότασης».

Ανέφερε ακόμα ότι «σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ο θεσμός του Αστυνομικού –παρατηρητή της γειτονιάς για επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και ότι θα γίνονται επί τόπου συναντήσεις για άμεση επίλυση των προβλημάτων, από Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη των αρμοδίων Επιτροπών».

Εκ μέρους των κατοίκων του Συνοικισμού ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Κυρίλλου «ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το ενδιαφέρον που επέδειξαν προς επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πρόσφυγες – κάτοικοι. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή ότι η συνεργασία που ξεκίνησε θα είναι η αρχή μιας καρποφόρας προσπάθειας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του οικισμού».

Από την πλευρά τους οι βουλευτές «εξέφρασαν την ετοιμότητα για προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Κυβερνητικών Τμημάτων μεταξύ των οποίων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως».