Θα τα δώσουν όλα σήμερα για τον τίτλο

a 136
a 7119
Αν στο τελευταίο παιγνίδι πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλευόταν την έδρα του και έπαιρνε τη νίκη κόντρα στην Ανόρθωση, τότε θα μιλούσαμε για ματς τίτλου σήμερα (19:00) απέναντι στην ΑΕΛ. Όμως, από τη στιγμή που ηττήθηκε και η διαφορά αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς, το σημερινό παιγνίδι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι για την πλευρά του ΑΠΟΕΛ… 

Αντίθετα, αποτελεί -ίσως- την τελευταία ευκαιρία για να μπει ξανά γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος. Κανένας δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη στο στρατόπεδο της ομάδας, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα δώρα, η αστάθεια και η κούραση από την υπερπροσπάθεια της Ευρώπης έφεραν τους “γαλαζοκίτρινους” σε θέση κυνηγού στη βαθμολογία.

Η διαφορά είναι ανατρέψιμη λόγω του ότι ο ΑΠΟΕΛ θα τα πει δύο συνεχόμενες φορές με τη σημερινή του αντίπαλο, αλλά θα χρειαστεί να γίνει υπέρβαση. Όταν σε τέσσερις αγώνες δεν μπόρεσε σε καμία να πάρει το ζητούμενο, γίνονται αντιληπτές και οι δυσκολίες της αναμέτρησης.

Ανταγωνιστική ενδεκάδα, γεμάτος πάγκος
Γενικά γίνεται αντιληπτό πως ο ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί γεμάτος και με όλα του τα αστέρια στο πιο σημαντικό παιγνίδι της χρονιάς και θα διάθετει και αρκετά ποιοτικό πάγκο. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα παιγνίδι κρίνεται από παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Ο Γιοβάνοβιτς, πέραν της πολύ ανταγωνιστικής ενδεκάδας, θα έχει επιπλέον επιλογές παικτών όπως οι Μαρσίνιο, Σολάρι, Σόουζα και Αλεξάνδρου.

Ωστόσο, κατά κύριο λόγο ο Γιοβάνοβιτς περιμένει ένα καλό παιγνίδι από τους βασικούς και πάνω σ’ αυτούς ποντάρει. Μοράις, Μαντούκα, Αΐλτον, Τρισκόφσκι, Πίντο και Χαραλαμπίδης θεωρούνται παίκτες – κλειδιά και καλούνται να βρεθούν στη καλή τους μέρα.

Τέσσερις στο όριο…
Τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ βρίσκονται στο όριο των κίτρινων καρτών και θα πρέπει να είναι διπλά προσεχτικοί στο σημερινό παιγνίδι, ώστε να μη δεχτούν άλλη, αφού θα χάσουν το επόμενο ντέρμπι που είναι ξανά με την ΑΕΛ. Κυρίως αν σήμερα οι “γαλαζοκίτρινοι” πάρουν το τρίποντο είναι πολύ σημαντικό για τον Γιοβάνοβιτς να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στο επόμενο ματς, το οποίο θα έχει τον χαρακτήρα τελικού.

Πρόκειται για τους Έλντερ Σόουζα, Πάουλο Ζόρζε, Σάββα Πουρσαϊτίδη και Μαρσέλο Ολιβέιρα, με τον τελευταίο να μην ανησυχεί, αφού δεν θα ξαναγωνιστεί φέτος.

Πηγή: SigmaLive