Για συνεχή υποβάθμιση του θέματος της Αμμοχώστου μιλά ο δήμος

a 77 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου
a 336 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου

Ο δήμος Αμμοχώστου θεωρεί ως μέγα σφάλμα την συνέχιση της υποβάθμισης του θέματος της Αμμοχώστου, η οποία, κατά την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί ίσως το πιο δυνατό χαρτί που διαθέτει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία σε βάρος της τουρκικής κατοχής και της στρατηγικής της Άγκυρας έναντι της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε για την τελευταία συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι ο Δήμος Αμμοχώστου επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του για στήριξη των προσπαθειών που στοχεύουν στην εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης βασισμένη στα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979 για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Παράλληλα εκφράζει την λύπη του για την διακοπή των συνομιλιών και εύχεται όπως αυτές επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατό με στόχο την κατάληξη σε μια συμφωνία για συνολική λύση η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.

Δηλώνει επίσης απερίφραστα πως διαφωνεί με τις οποιεσδήποτε ενέργειες που άμεσα ή έμμεσα, είτε τείνουν να μονιμοποιήσουν και να νομιμοποιήσουν το σημερινό απαράδεκτο και καταστροφικό status quo, είτε δεν συμβάλλουν στην κατάργηση της κατοχής και στην επανένωση της πατρίδας μας.

Καλεί για ακόμα μια φορά την τουρκική κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις πρόνοιες των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε και να αποδώσει αμέσως την Αμμόχωστο στους νόμιμους κατοίκους της, κάτι που αν συμβεί, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή, θα συμβάλει τα μέγιστα στην μείωση της δυσπιστίας και θα επενεργήσει θετικά στις προσπάθειες για εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα.

Καλεί δε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα πολιτικά κόμματα να επαναφέρουν με τον πιο έντονο και σαφή τρόπο την προτεραιότητα της Αμμοχώστου όπως προκύπτει από τα ψηφίσματα του 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε, των σχετικών ψηφισμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: dialogos.com.cy