Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες της επ. Αμμοχώστου

IMG 5705 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
IMG 5705 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υποβλήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στη Λάρνακα και στο Παραλίμνι, οι υποψηφιότητες για τους Κοινοτάρχες και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, ενόψει των Κοινοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Άγγελος Αγαπίου «οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι και η διαδικασία κύλησε ομαλά. Στις 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν εκλογές τόσο για τη θέση του Κοινοτάρχη όσο και για τα Κοινοτικά Συμβούλια σε όλες τις Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, δηλαδή Αχερίτου, Άχνα, Αυγόρου, Φρέναρος και Λιοπέτρι».

Πρόσθεσε ότι «εκλογές για Κοινοτάρχη και Κοινοτικά Συμβούλια θα διεξαχθούν σε 14 από τις 60 συνολικά Κοινότητες της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου. Από τις 14 Κοινότητες που θα γίνουν εκλογές, οι οκτώ θα αφορούν εκλογή Κοινοτάρχη και οι υπόλοιπες έξι για Κοινοτάρχη και Κοινοτικά Συμβούλια».

Σημείωσε ακόμα ότι από σήμερα μέχρι αύριο στις 12.30 αύριο το μεσημέρι θα μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις για υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν είτε για τη θέση του Κοινοτάρχη είτε για μέλος Κοινοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγαπίου, «σε περίπτωση που δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε ενστάσεις, αύριο στις έξι το απόγευμα θα προχωρήσουμε στην ανακήρυξη Κοινοταρχών σε 46 Κοινότητες της κατεχόμενης Επαρχίας Αμμοχώστου και σε 54 Κοινότητες για Κοινοτικά Συμβούλια. Η ανακήρυξη θα γίνει στο Σωματείο Λευκόνοικο στη Λάρνακα».

Πηγή: ΚΥΠΕ