Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Πέρες στην Κύπρο

2011 11 04 01 45 48 9350001a9d1a4e4b8575b25e21caf9b7 Ειδήσεις
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τον Ισρασηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες.Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, ολοκλήρωσε σήμερα την ιστορική επίσκεψη του στην Κύπρο και αναχώρησε για το Τελ Αβίβ…Το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι η Κύπρος θα κερδίσει πολλά «από μια αμφίδρομη σχέση με το Ισραήλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να διακόψουμε τις σχέσεις μας με τις άλλες γειτονικές χώρες».

Όπως είπε η προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών έστω και αργά μπαίνει στη σωστή κατεύθυνση. «Ελπίζω η όλη πολιτική μας να μην αυτοαναιρετική των προσπαθειών για σύσφιξη, ανάπτυξη, εξέλιξη αυτών των σχέσεων», ανέφερε.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι στη συνάντηση με τον Σιμόν Πέρες συζητήθηκαν τα προβλήματα Ισραήλ – Τουρκίας και Κύπρου – Τουρκίας και οι προοπτικές ενός καλύτερου μέλλοντος για τις δύο χώρες σε σχέση και με τα ευρήματα στον υποθαλάσσιο τους χώρο.

Σε ερώτηση εάν πιστεύει μια πιο ισχυρή στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ θα ωφελούσε την Κύπρο, είπε ότι οι όποιες σχέσεις αναπτύσσονται θα πρέπει να το κάνουν με βάση τις δυνατότητες της κάθε χώρας. «Η όποια προστασία μπορούμε να τύχουμε από ισχυρότερους φίλους, είναι προς όφελος της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης. Πηγή: Philenews.com