Άναψαν τα αίματα στο ΔΗΚΟ ενόψει εκλογών

Η τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση στο Δημοκρατικό Κόμμα κτύπησε κόκκινο στην αντιπαράθεση, την ώρα μάλιστα που και οι δύο μονομάχοι ευαγγελίζονται την ενότητα και τη συναίνεση και στελέχη εκφράζουν αγωνία για την επόμενη μέρα.

Ένα 24ωρο μετά τις καταγγελίες Καρογιάν από το βήμα της πρώτης ανοιχτής του συγκέντρωσης, το επιτελείο του επανήλθε με καταγγελίες για αήθεις και κακοήθεις επιδόσεις συνεργατών και υποστηρικτών του Νικόλα Παπαδόπουλου στο διαδίκτυο. «Είναι με λύπη -αναφέρει το επιτελείο Καρογιάν- που παρακολουθούμε σε διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μια συστηματική προσπάθεια συνεργατών και υποστηρικτών του Νικόλα Παπαδόπουλου να σπιλώσουν, να προσβάλουν, να διασύρουν, να προπηλακίσουν τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και τα στελέχη και μέλη του που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, καταφεύγοντας σε χυδαίες ύβρεις, αχαρακτήριστους χαρακτηρισμούς, κακοήθειες και χονδροειδέστατα ψεύδη. Προφανώς, πρόκειται για τα ίδια άτομα που και στο παρελθόν χυδαιολογούσαν από πρωίας μέχρι νυκτός σε διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διασπείροντας ψιθύρους με στόχο να πλήξουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του Μάριου Καρογιάν».

Οι συνεργάτες Καρογιάν προβάλλουν την άποψη πως η ένταση και η όποια πολιτική αντιπαράθεση, με την έννοια της αντιπαράθεσης πολιτικών απόψεων, θέσεων και επιχειρημάτων, σε μια προεκλογική περίοδο γενικά αλλά πιο ειδικά σε μια προεκλογική περίοδο εντός των πολιτικών κομμάτων, έχουν κάποια όρια, τα όρια που το ήθος, η πολιτική ηθική και η πολιτική δεοντολογία υπαγορεύουν.

Το επιτελείο του δηκοϊκού προέδρου καλεί τους δηκοϊκούς να καταδικάσουν με την ψήφο τους την 1η Δεκεμβρίου όσους επιχειρούν να εισαγάγουν στο ΔΗΚΟ ήθη και συμπεριφορές.

Το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου επέλεξε αρχικά να μην απαντήσει στις καταγγελίες τόσο του δηκοϊκού προέδρου όπως και του επιτελείου του, σημειώνοντας με νόημα πως αφήνουν πίσω τους παρελθοντολογικές συμπεριφορές που τραυμάτισαν το Δημοκρατικό Κόμμα, τα στελέχη και την κομματική του βάση και τονίζουν πως την απάντηση θα τη δώσουν οι απλοί δηκοϊκοί με την παρουσία τους στις κάλπες και την επιλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Ωστόσο αργότερα σήκωσαν το γάντι για να υποδείξουν πως με έκπληξη διάβασαν την ημέρα επέτειο της ανακήρυξης του κατοχικού ψευδοκράτους τη νέα επιθετική ανακοίνωση των συναγωνιστών του εκλογικού επιτελείου Μάριου Καρογιάν, με την οποία κατηγορούν «συνεργάτες και υποστηρικτές του Νικόλα Παπαδόπουλου» για «μια συστηματική προσπάθεια να σπιλώσουν, να προσβάλουν, να διασύρουν και να προπηλακίσουν τον κ. Καρογιάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Χαρακτηρίζουν παντελώς αστήρικτες τις κατηγορίες σημειώνοντας πως δεν τους αγγίζουν. «Είναι προφανές -σημειώνουν- ότι οι συναγωνιστές του επιτελείου του Μάριου Καρογιάν επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους δηκοϊκούς, οι οποίοι έκπληκτοι είδαν και άκουσαν τον ίδιο τον Μάριο Καρογιάν να επιτίθεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα στον Νικόλα Παπαδόπουλο, τόσο αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του όσο και στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Παβίλιον». Οι εκλογές, υποδεικνύουν οι συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου, είναι μια δημοκρατική και επιβεβλημένη διαδικασία και η επομένη των εκλογών πρέπει να μας βρει όλους μαζί ενωμένους.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος περιοδεύει στην επαρχία Πάφου όπου του διοργάνωσε συγκέντρωση ο δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας. Στις ομιλίες του στην Έμπα και την πόλη της Πάφου υπογράμμισε πως τα απλά μέλη του ΔΗΚΟ είναι που έχουν το δικαίωμα, την εξουσία και τη δύναμη να αποφασίσουν ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναδειχθεί πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Την 1η Δεκεμβρίου, υπέδειξε, η κομματική βάση έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εκφράζει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους και τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί θα πετύχουν την ενότητα ηγεσίας και βάσης και θα δώσουν προοπτική στο ΔΗΚΟ.

Συγκεντρώσεις Μάριου Καρογιάν

Ο Μάριος Καρογιάν συνέχισε τις μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις του του την Παρασκευή στη Σωτήρα και θα ακολουθήσουν στη Λάρνακα σήμερα Κυριακή στις 7:30 μ.μ. (αίθουσα δεξιώσεων Αστέρια στην Αραδίππου), στη Λεμεσό την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. (Μόντε Καπούτο) και στην Πάφο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (αίθουσα δεξιώσεων Μόντε Λίζα).

Συγκεντρώσεις Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος συνεχίζει τις συγκεντρώσεις τους το επόμενο διήμερο ως ακολούθως:
-Σάββατο 16/11 (επαρχία Πάφου)
– 6.30 μμ Συγκέντρωση στην Πόλη Χρυσοχούς (Αίθουσα Δήμου),
– Κυριακή 17/11 (Επάρχια Λεμεσού)
– 10.30 πμ Συγκέντρωση στο Κοινοτικό Κέντρο Ακρούντας.
– 1.00 μμ Συνεστίαση στην Κυπερούντα.
– 4.00 μμ Συγκέντρωση στο Λιμνάτη.
– 6.00 μμ Συγκέντρωση στο Πισσούρι.
– 7.30 μμ Συγκέντρωση στην Επισκοπή.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Δημοτικές εκλογές: Το “έλα να δεις” στο στούντιο του ΡΙΚ για νέο Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στο debate στο στούντιο του ΡΙΚ για τον νέο…

9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καρούσος: Το όραμά του για ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμά του για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μέσω μικρών και όμορφων παρεμβάσεων εισηγείται ο…

9 Μαΐου, 2024

Απεβίωσε 66χρονος κύπριος κατάδικος στις φυλακές

Κύπριος κατάδικος, ηλικίας 66 χρονών, "με σοβαρά χρόνια ιατρικά προβλήματα", παρουσίασε την Πέμπτη, επιδείνωση της…

9 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Εργασίας: Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους για Λιμάνι Λάρνακας

Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024