Υπουργός Παιδείας: Ικανοποιημένος από τη στελέχωση εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων

Ικανοποιημένος από τη στελέχωση εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων ολόκληρης της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως τα στοιχεία του Υπουργείου δείχνουν ότι τα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων είναι λίγα και διαχειρίσιμα και τα σχολεία σε γενικές γραμμές, λειτουργούν ομαλά».

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τις διευθύνσεις των Σχολείων Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για να έχουμε μια σταθερή επαφή με τη βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και τις διευθύνσεις τους».

Πρόσθεσε ότι «στη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει το Υπουργείο, που βρίσκεται η κάθε πολιτική και κάθε μεταρρύθμιση και στη συνέχεια ακούσαμε από τους Διευθυντές προβληματισμούς, εισηγήσεις ακόμα και παράνομα γιατί μέσα από τέτοιο διάλογο είναι που αντιλαμβανόμαστε πλήρως και τη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας και το πώς πρέπει να εμβολιάσουμε τις πολιτικές μας με νέα στοιχεία».

Ανέφερε ακόμα ότι φεύγει από τη συνάντηση «πολύ ικανοποιημένος, η συζήτηση που είχαμε με τους Διευθυντές ήταν πολύ δημιουργική, μας έχουν υποβάλει συγκεκριμένες εισηγήσεις που ήταν πολύ χρήσιμες και θα τις λάβουμε υπόψη. Μέσα από τέτοιες συναντήσεις είναι που ενισχύεται η προσπάθεια για γενικότερη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε πως «έχουν τεθεί προβλήματα από τους Διευθυντές ενώ αρκετά ήταν τα προβλήματα που συγκεντρώθηκαν στην προδημοτική εκπαίδευση. Μεταξύ αυτών είναι τα προβλήματα για στήριξη των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων, δηλαδή ως προς την απαλλαγή τους από διδακτικό χρόνο για να υλοποιήσουν διοικητικά καθήκοντα και τη στήριξη τους σε γραμματειακό προσωπικό, θέματα που είναι ευρύτερα και μελετά το Υπουργείο».

Αυτό που διαβεβαιώσαμε, συνέχισε είναι ότι «ειδικά για την προδημοτική εκπαίδευση, θα γίνει μια ειδική συνάντηση για να δούμε στοχευμένα όλα τα ζητήματα που έχουν θέσει».

Αναφορικά με τα προβλήματα που τέθηκαν για την Δημοτική Εκπαίδευση, ο κ. Καδής είπε πως «τέθηκε και πάλι το θέμα του χρόνου των Διευθυντών, για το οποίο φέτος έγινε ένα σημαντικό βήμα, δηλαδή παραχωρήθηκε διοικητική στήριξη των σχολείων μέσα από την αξιοποίηση των πλεονασμάτων. Θεωρώ ότι είναι ένα βήμα που θα πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους εκπαιδευτικούς, θα αξιολογηθεί το πώς αξιοποιείται αυτή τη χρονιά και θα δούμε εάν μπορούμε να διευρύνουμε αυτή τη στήριξη σε επόμενα στάδια».

Ερωτηθείς εάν έχει τεθεί το θέμα της στελέχωσης των σχολείων, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε πως «συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και γενικότερα δεν ακούστηκαν από τους Διευθυντές σοβαρά προβλήματα. Από το σύνολο των δεκάδων σχολείων είχαμε μια – δυο περιπτώσεις που εξέφρασαν συγκεκριμένο προβληματισμό, ζητήματα όμως τα οποία δεν είναι μη διαχειρίσιμα ή είναι ζητήματα που είχαν παρουσιαστεί άλλες χρονιές».

Σε γενικές γραμμές κατέληξε ο κ. Καδής «είμαστε ικανοποιημένοι από τη στελέχωση των σχολείων μας για ολόκληρη την Κύπρο. Θεωρώ ότι αυτό αναδείχθηκε και από τη σημερινή συνάντηση, όπου το θέμα της στελέχωσης δεν παρουσιάστηκε ως κυρίαρχο θέμα ή πρόβλημα από μέρους των Διευθυντών».

Ανέφερε ακόμα ότι στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με την ΠΟΕΔ, την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και τους οργανωμένους γονείς «για να δούμε όλοι τα στοιχεία που έχουμε ενώπιον μας. Τα δικά μας στοιχεία δείχνουν ότι τα όποια προβλήματα που υπάρχουν είναι λίγα και είναι διαχειρίσιμα, δηλαδή δεν είναι δηλαδή ανυπέρβλητα και επομένως τα σχολεία μας αυτή τη στιγμή, σε γενικές γραμμές, λειτουργούν ομαλά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024