Νοσηλευτές: Δωδεκάωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν λυθούν θέματα

Σε 12ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις θα κατέλθουν οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ στις 22 και 23 Φεβρουαρίου αν δεν υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν και για τα οποία υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθούν.

Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία του χθες βράδυ, κατά την οποία αποφάσισε, επίσης, να αναστείλει τα μέτρα για τη στήριξη της στάσης εργασίας την προσεχή Δευτέρα που είχαν εξαγγείλει οι Κλάδοι Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ και ανέστειλαν τελικά.

Η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η εξαγγελία των μέτρων από τους Κλάδους Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ “αποδείχτηκε ένα επικοινωνιακό «παιχνίδι» εντυπωσιασμού”, ενώ η ίδια αποφάσισε να συνεχίσει το πλάνο διεκδίκησης των αιτημάτων που είχε καταρτίσει εξαρχής.

Στη συνεδρία αποφασίστηκε, επίσης, όπως τεθούν χρονοδιαγράμματα για να τροχοδρομηθεί η υλοποίηση των ζητημάτων που θέτει και σημειώνει ότι επιμένει στα χρόνια και πάγια αιτήματά της και στην άμεση επίλυσή τους, καθώς θεωρεί πως, μετά από δυο χρόνια συζητήσεων και υποσχέσεων για προώθησή τους, έφτασε ο καιρός να υλοποιηθούν.

Η Συντεχνία ζητά 1) την άμεση έναρξη αποπαγοποίησης των 189 (161 γενικής νοσηλευτικής και 28 ψυχικής υγείας) θέσεων μόνιμου διορισμού, διαδικασία που εκκρεμεί στην ΕΔΥ από το 2011 και των θέσεων προαγωγής σε όλες τις δομές, 2) την άμεση μετατροπή και αντικατάσταση των συμβολαίων των εκτάκτων νοσηλευτών που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες εργασίας, 3) τον άμεσο τερματισμό της παράνομης αποκοπής του 10 % στα συμβόλαια των εκτάκτων μετά την παρέλευση των 24 μηνών και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, 4) τον καθορισμό αντιμισθίας για την αναμονή κλήσης για τον Υπερβαρικό και την αναπροσαρμογή της αντιμισθίας για την αναμονή κλήσης στις αγγειογραφείες.

Παράλληλα, ζητά σαφείς απαντήσεις για την έναρξη διαδικασιών για τοποθέτηση των νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας και αναγνώριση της προσφοράς τους αρχικά και σε κατοπινό στάδιο και εντός χρονοδιαγραμμάτων την οικονομική αναβάθμιση των κλιμάκων καθώς επίσης και απαντήσεις στις θέσεις αναφορικά με την αξιολόγηση των νοσηλευτών και τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Φρένο στις αλλαγές τελευταίας στιγμής βάζει η Βουλή για μεταρρύθμιση ΤΑ

Με στόχο να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμισης της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο…

13 Μαΐου, 2024

Πέρασε από την Κύπρο το βόρειο σέλας – Προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές χώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης που έφθασε στη Γη το Σαββατοκυρίακο προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές…

13 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Σκότωσε τον πατέρα της και την φίλη του γιατί την απέκλεισε από την διαθήκη

Μια γυναίκα σκότωσε τον 87χρονο πατέρα της και τη φίλη του, μαχαιρώνοντάς τους θανάσιμα στο…

13 Μαΐου, 2024

Κύπρος: 16χρονος προέταξε πιστόλι σε ανήλικους – Aποδείκτηκε ότι ήταν πλαστικό

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 16χρονου που διαμένει σε δομή…

13 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Αξιολογούνται προσφορές για πτητικά μέσα πυρόσβεσης

Η διαδικασία αξιολόγησης προσφορών για πτητικά μέσα πυρόσβεσης είναι «εντός του χρονοδιαγράμματος» δήλωσε σήμερα η…

13 Μαΐου, 2024

«Πρόκληση» για το Υπ. Εσωτερικών η ημέρα των εκλογών – «Δεν θα υπάρξουν προβλήματα»

«Πρόκληση» για το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι η ημέρα των εκλογών για ανάδειξη μελών του…

13 Μαΐου, 2024