Ξεκινάει αύριο το Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας

a1 4 Φεστιβάλ
a1 1 Φεστιβάλ

Πλήρως ανανεωμένο και αναβαθμισμένο θα είναι φέτος το διήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου, εντός του χώρου καθώς και στο προαύλιο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (Παρασκευή 25 Αυγούστου) αρχίζει στις 7.15μ.μ με «Αναλαμπές παραδοσιακής μουσικής και χορών», όπου ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας θα ξεκινήσει να χορεύει από τον κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Μακαρίου μέχρι την νότια είσοδο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, στο σημείο που βρίσκεται η Τουμπεζιά.

a 8 Φεστιβάλ

Στις 7.45 θα γίνει στον εσωτερικό χώρο η επίσημη τελετή έναρξης, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια στον ίδιο χώρο θα γίνουν οι απονομές για τον «Νέο της Χρονιάς» και για τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας, τον οποίο προκήρυξε πρόσφατα το Συμβούλιο Νεολαίας. Επίσης, εντός του Μοναστηριού, στις 8.00μ.μ σαξόφωνο θα παιανίζει Ελληνική και ξένη μουσική και στις 8.30μ.μ τη σκυτάλη θα πάρει η «Ρεμπέτικη Φατριάς», η οποία θα παρουσιάσει ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια.

Στο χώρο της δεύτερης εξέδρας, η οποία θα στηθεί στο προαύλιο του Μοναστηριού, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα Κυπριακά Μουσικά Σχήματα Karma Pal (8.15μ.μ), George Sidiropoulos (9.15μ.μ), το Μουσικό Συγκρότημα «Millenium» από την Ρουμανία (8.45μ.μ), ο μεγάλος νικητής του Voice, o Kύπριος Γιάννης Μαργάρης (10.00μ.μ) και η πρώτη βραδιά θα κλείσει με τον γνωστό ΄Ελληνα τραγουδιστή Γιώργο Παπαδόπουλο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου, στο χώρο της εξέδρας στο προαύλιο του Μοναστηριού θα αρχίσει στις 7.15 με το Μουσικό Συγκρότημα Chainsheart, ακολουθούν στις 8.00μ.μ το Μουσικό Σχήμα «Stonus», το Ρουμανικό Μουσικό Συγκρότημα «Millenium» (8.45μ.μ), τα Μουσικά Σχήματα «On Tour» (9.15μ.μ) και «Τhe Booth» (10.15μ.μ) και στις 11.00μ.μ οι Κύπριες νεαρές τραγουδίστριες Αίμιλη Χαραλάμπους και Κυριακή Κοτζιάπασιη. Εντός του χώρου του Μοναστηριού θα κάνουν στις 8.30μ.μ την εμφάνισή τους οι «Μικροί Ρεμπέτες», οι οποίοι θα παρουσιάσουν ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια.

Το ίδιο βράδυ στην Πλατεία Σεφέρη γύρω στις 7.00μ.μ το Χορευτικό Συγκρότημα «Αράδιππος», θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Σημειώνεται επίσης, ότι πέρα του καλλιτεχνικού προγράμματος θα υπάρχουν διάφορες εκθέσεις και πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων.

SotiraNews