Να μάθεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου!

Της Έλενας Γεωργίου:



Ρε ζώδια πνάστε νάκκον! έρκουντε δύσκολες μέρες. Τούτη η εποχή που τελειώνουν οι διακοπές του Πάσχα, οι αργίες εν μετρημένες και είσαι σε αναμονή για το καλοκαίρι ενώ ο καιρός συνουσιάζεται ασύστολα, είναι μια εποχή δύσκολη. Εν μπορείς και ’συ αγαπημένη μου σελήνη να είσαι αντιφατική, η Αφροδίτη με τον Κρόνο να είναι σε αντίθεση και ο Ερμής να μπίετε με το ζόρι μες το ζώδιο του Ταύρου.

Και μέσα σ’όλα αυτά βλέπω τους συνανθρώπους μου να ψάχνουν την ευτυχία, νομίζουμε πως με το να την αποζητούμε εν να έρτει να μας έβρει. Μέγα λάθος, η ευτυχία όπως ούλλα τα άυλα αγαθά έρκετε εκεί που δεν την περιμένεις.

Επίσης έχουμε χάσει το νόημα της ευτυχίας. Νομίζουμε πως με το να έχουμε την οικογένεια μας δίπλα μας, να έβρουμε ένα σύντροφο, μια καλή δουλειά και 2-3 καλούς φίλους είναι ευτυχία, αυτό δεν είναι ολοκληρωμένη ευτυχία, αυτό είναι το αυτονόητο! Ευτυχία είναι να δέχεσαι τον εαυτό σου και να μπόρεις να είσαι ο εαυτός σου μπροστά σε τούτα ούλλα τα άτομα που είναι αυτονόητο να έχεις δίπλα σου σε κάποιες στιγμές της ζωής σου. Να σε εκτιμούν και να σε σέβουνται για το πόσο έξυπνος είσαι και ταυτόχρονα για το πόσο βλάκας μπορείς να γίνεις. Να μπόρεις να «τσαλακωθείς» μπροστά τους, χωρίς να χρειαστεί να υποκριθείς. Και για να σε σέβουνται και να σε εκτιμούν πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να τον αποδεχτείς με ούλλα τα λάθη και τα ελαττώματα…να τον «θαυμάζεις» για ούλλα του τα προτερήματα χωρίς να ψωνίζεσαι!

Όταν γύρο που τη ζωή σου περιστρέφεται ο κόσμος ούλλος και η έννοια σου είναι το τι θα πουν οι άλλοι για σένα, το τι πιστεύκουν οι άλλοι για σένα και τι κάνουν οι άλλοι καλύτερο που σένα τότε δεν θα ευτυχίσεις ποττέ. Έχασες το παιχνίδι της ζωής. Η ζωή σου είναι ένα παιχνίδι, αλλά δεν έχουν ούλλοι τους ίδιους κανόνες! Δεν μπορείς να συγκρίνεις την δική σου ζωή με όποιουδήποτε άλλου, και ούτε είναι αναγκαίο να σε επηρεάζουν οι κανόνες του άλλου παιχνιθκιού.

Ξέρεις τι φταίει και δεν σε αφήνει να ευτυχίσεις; το κομπλεξ και οι ανασφάλειες σου! Αν αγαπούσες τον εαυτό σου, χωρίς να ψωνίζεσαι, και αν αποδέχεσουν τα ελαττώματα σου τότε δεν θα σε ένοιαζε τι θα πουν οι άλλοι, ούτε θα σε επηρέαζε η γνώμη τους, ούτε θα υποκρίνεσουν για να αρέσεις σε ούλλους. Μικρό μου άμυαλο πλασματάκι, δεν μπορείς να αρέσκεις σε ούλλους, εχτός και αν δεν θέλεις να έχεις προσωπικότητα και να είσαι ένας ακόμα χαμαιλέοντας που αλλάζει πρόσωπο ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται.

Ευτυχία είναι η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου! Μάθε να σε αποδέχεσαι και να σε ανέχεσαι…δεν χρειάζεσαι κανένα και τίποτε για να σε ευτυχίσει, η ευτυχία σου ξεκινά που σενα! Και κάτι τελευταίο, εκπαίδευσε το μυαλό σου να σκέφτεται θετικά..

Ευχαριστούμε τον φίλο Λούη Μάμα για την αποστολή του άρθρου.

Πηγή: crazydoze.com

Ροη Ειδησεων

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ζωντανός για μια ώρα μετά τη συντριβή

Μια θλιβερή λεπτομέρεια έγινε γνωστή τη Δευτέρα, λίγη ώρα μετα την επιβεβαίωση του θανάτου του…

20 Μαΐου, 2024

FliRT: Ανησυχία για παραλλαγές της Covid – Εξαπλώνονται σε ΗΠΑ-Βρετανία

Νέες παραλλαγές της Covid εξαπλώνονται ανά την υφήλιο, πυροδοτώντας ανησυχίες στους ειδικούς για αύξηση των…

20 Μαΐου, 2024

1ος Διεθνής αγώνας ανοικτής θάλασσας στον Πρωταρά: Συμμετείχαν κολυμβητές από 7 διαφορετικές χώρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Protaras International Open-Water Marathon στον Πρωταρά την Κυριακή 19/05. Σε…

20 Μαΐου, 2024

Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Στην Αγία Νάπα ο γάμος του ζευγαριού

Σε τροχιά γάμου βρίσκονται ο Αντρέας Γεωργίου και η σύντροφός του, Σιμώνη Χριστοδούλου αφού αμέσως…

20 Μαΐου, 2024

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν…

20 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Θεατρική παράσταση για ενίσχυση της μετάβασης της μικρής Ελευθερίας στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ξυλοφάγου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Κόμης Δράκουλας την Κυριακή 26/05…

20 Μαΐου, 2024