Μπέρδεμα με την αποχή των μαθητών – Επιμένει η ΠΣΕΜ, «όχι» λένε οι γονείς

Ανέστειλε τα εξαγγελθέντα για σήμερα μέτρα, που καλούσαν τους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών να κατέλθουν σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, και καλεί τους μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, οι οργανωμένοι γονείς, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει δεν έχουν άλλα περιθώρια από το να αναστείλουν τα μέτρα. ‘Οπως αναφέρεται, τα εξαγγελθέντα για σήμερα μέτρα αναστέλλονται και οι μαθητές καλούνται να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Η προηγούμενη ανακοίνωση των γονιών καλούσε τα παιδιά να απέχουν για δύο ώρες από τα μαθήματά τους, αλλά να παραμείνουν στα σχολεία τους, γιατί σκοπός ήταν η ουσιαστική διαμαρτυρία, και όχι η απώλεια περαιτέρω πολύτιμου διδακτικού χρόνου.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, αναφέρει στην ανακοίνωση της, ότι συνεχίζει να κρίνει αναγκαία την αναβολή της ψήφισης της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί χρόνος στο διάλογο που θα επιτρέψει την ορθή εφαρμογή της πρότασης και καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τη Βουλή να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε όλοι μαζί με νηφαλιότητα να πράξουν το καλύτερο δυνατό για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και το Δημόσιο Σχολείο.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο πρόεδρος των Συνδέσμος Γονέων ανέφερε πως οι οργανωμένοι γονείς θεωρούν πως οι μαθητές δεν πρέπει να φύγουν από τα σχολεία μετά την τέταρτη περίοδο. Ωστόσο, επιμένουν πως ο υπουργός Παιδείας πρέπει να αναβάλλει για τρεις μήνες τη συζήτηση και της ψήφιση στη Βουλή της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Ζαφείρης Δημητρίου, δήλωσε ότι η αποχή των μαθητών θα γίνει, καθώς στόχος είναι να δείξουν μία ημέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή των κανονισμών το μαθητικό κίνημα είναι δύυνατό κι ενωμένο. Πάντως δεν διευκρίνισε εάν τελικά οι μαθητές απέχουν μόνο για δύο διδακτικές ώρες (τρίτη και τέταρτη) ή εάν θα αποχωρήσουν από τα σχολεία μετά την τέταρτη περίοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024