Το αντίο του βασιλιά της Βαρκελώνης (βίντεο)

a 40
a 7024Μετά από τέσσερα χρόνια απόλυτα πετυχημένης παρουσίας στο “τιμόνι” της Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους “μπλαουγκράνα”. Μέσα σε μία τετραετία ο Καταλανός τεχνικός “απογείωσε” την Μπαρτσελόνα και βοήθησε τα μέγιστα στην εξάπλωση του ονόματος του συλλόγου της Βαρκελώνης ανά τον πλανήτη… 

Ο Γκουαρντιόλα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2007 και την επόμενη χρονιά, ανέλαβε τα ηνία της πρώτης ομάδας, αντικαθιστώντας τον Φρανκ Ράικαρντ.

Στην παρθενική του σεζόν ο 41χρονος έσπασε όλα τα κοντέρ κατακτώντας όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες συμμετείχε η Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα τη σεζον 2008-09 η Μπαρτσελόνα έσπασε και το ρεκόρ συγκομιδής πόντων στην Primera, κατακτώντας τον τίτλο έχοντας συγκεντρώσει 99 βαθμούς.

Την περίοδο 2009-2010 ο Πεπ Γκουαρντιόλα οδήγησε την Μπαρτσελόνα ξανά στην κατάκτηση της Primera ενώ παράλληλα κατέκτησε και το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Τη σεζόν 2010-11 ο “φιλόσοφος” με απόλυτη μαεστρία οδήγησε τους “μπλαουγκράνα” στην κορυφή του ισπανικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα για τρίτη σερί σεζόν, υπό την καθοδήγησή του, κατακτούσε το πρωτάθλημα και παράλληλα έδειχνε ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στη “Γηραιά Ήπειρο”, κατακτώντας το Champions League , στον τελικό του Λονδίνου.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς για τον Γουαρδιόλα, αφού η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ, ρίχνοντας στο “καναβάτσο” τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ με χαρακτηριστική άνεση οι “μπλαουγκράνα” κατέκτησαν και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, κάνοντας “σκόνη και θρύψαλα” τη Σάντος.

Ο Γκουαρντιόλα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στο βιογραφικό του ένα ακόμη τρόπαιο με την Μπαρτσελόνα, αφού διεκδικεί το Copa del Rey απέναντι στην Μπιλμπάο, στον τελικό της 24ης του Μάη.

Ο Καταλανός τεχνικός έχει κατακτήσει συνολικά 13 τρόπαια με τους “μπλαουγκράνα” και κατέρριψε σε σύντομο χρονικό διάστημα τη “θρυλική” επίδοση του Γιόχαν Κρόιφ, που μετρά 11 τίτλους.

Ο “Γκαουντί” του ποδοσφαίρου αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα, έχοντας χαρίσει στο παγκόσμιο φίλαθλο κοινό στιγμές συγκίνησης, μαγείας και ευτυχίας.

Αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, αφού προώθησε και εφάρμοσε πιστά ένα σαγηνευτικό αγωνιστικό στυλ ποδοσφαίρου, που βασίζεται στην εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στη φοβερή αλληλοκάλυψη.

Ο Γκουαρντιόλα ήταν , είναι και θα είναι ένας πιστός εργάτης στην ποδοσφαιρική βιομηχανία της Μπαρτσελόνα και αποτελεί πρότυπο τόσο για τον διάδοχο του, Τίτο Βιλανόβα, όσο και για αρκετές γενιές νέων ποδοσφαιριστών που φιλοδοξούν να ζήσουν το όνειρο της ομάδας της Βαρκελώνης.

Οι τίτλοι του Γκουαρντιόλα ως προπονητής της Μπαρτσελόνα:

Primera Division : 2008-09, 2009-10, 2010-11

Champions League : 2008-09, 2010-11

Copa del Rey : 2008-09

Spanish Super Cup : 2009, 2010, 2011

Fifa club World cup : 2009, 2011

Uefa Super Cup : 2009, 2011


Πηγή: woop.gr