Πλήθος πιστών στην υποδοχή των Αχράντων Παθών του Ιησού

a 248 Ειδήσεις
a 7735 Ειδήσεις
Πλήθος πιστών υποδέχθηκε χθες το βράδυ σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης στον Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος, τα ‘Αχραντα Πάθη του Ιησού. Πρόκειται για μέρος από το Τίμιο Ξύλο, τον Ακάνθινο Στέφανο, τον Σπόγγο και τη Χλαμύδα του Ιησού Χριστού καθώς και μέρος από την πλεξίδα του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, τα οποία ευρίσκονται μέσα σε μία μαρμάρινη σαρκοφάγο…

Κατά την παράδοση, το μάρμαρο αυτό προέρχεται από τον τάφο του Χριστού και χρονολογείται στο 180 μ.Χ.

Τα ‘Αχραντα Πάθη φυλάγονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων στην Ελλάδα και τα μετέφερε στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, όπου σε ειδική τελετή τα παρέλαβε ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας.

Τα ‘Αχραντα Πάθη, που έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο, θα παραμείνουν στην Μητρόπολη Τριμυθούντος για προσκύνηση μέχρι και την Πέμπτη 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την παράδοση τα ‘Αχραντα Πάθη, που φυλάγονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, δόθηκαν στον ιδρυτή της Μονής όσιο Λεόντιο από τους δύο εξ αίματος συγγενείς του, δεσπότες της Πελοποννήσου Θωμά και Δημήτριο Παλαιολόγου το 1450, για να τιμήσουν τον όσιο γέροντα για τις αρετές του και τις επίμονες προσπάθειες του για πνευματική ανύψωση της Μονής.

Πηγή: ΑΠΕ