“Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σωτήρα”!!

2015 04 1911.04.32 Νέα Αμμοχώστου
2015 04 1911.04.32 Νέα ΑμμοχώστουΤου Ζαννέτου Κουμάση*:


Μετά από πρωτοφανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε όπως προχωρήσει στην ανέγερση πυρηνικού εργοστασίου στη Σωτήρα. Η απόφαση πάρθηκε μετά από μελέτη που διεξήχθη από την πυρηνική ομάδα του πανεπιστημίου Dalton Nuclear Institute του Manchester. Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρισμού της επαρχίας Αμμοχώστου αναμένεται να κτιστεί στη κτηνοτροφική περιοχή του Δήμου Σωτήρας επιβαρύνοντας το περιβάλλον με κίνδυνο μόλυνσης από ραδιενέργεια, βάζοντας ακόμα ένα πονοκέφαλο στον Δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αφού στην εν λόγω περιοχή αναμένεται να κτιστεί περιφερειακό γήπεδο στίβου, πανεπιστήμιο, αμφιθέατρο και βιβλιοθήκη.

2015 04 1911.05.27 Νέα Αμμοχώστου

Κάπως έτσι φαντάζονται οι αξιωματούχοι και κάτοικοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου όταν η Λέσχη φίλων Μοτοσικλέτας Αμοχώστου ζήτα άδεια δημιουργίας πίστας μοτοκρός.

Δε θα ανεγερθεί πυρηνικό εργοστάσιο φίλοι μου, αλλά πίστα αγώνων μοτοσικλέτας τύπου μοτοκρός, σε κυκλική διαδρομή με χώμα και τεχνητά άλματα. Το εν λόγω άθλημα είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο, τη γενέτειρά του Ευρώπη και Αμερική.

2015 04 1912.26.29 Νέα Αμμοχώστου

Μια πίστα μοτοκρός απασχολεί πολλούς νεαρούς με το άθλημα του μοτοκρός και όχι καμικάζι όπως φαντάζονται κάποιοι, φέρνοντας τα πιο κάτω οφέλη στην επαρχία:

– Να οργανώσει αγώνες κυπριακού και διεθνή επιπέδου με σκοπό τη προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών,
– Να εμπλουτίσει και να δώσει εναλλακτικές πηγές τουρισμού,
– Να δώσει νέα πρότυπα αθλητών στους νέους,
– Να παρακινήσει νέους από την ενασχόλησή τους με τη μοτοσικλέτα στον δρόμο, να ενταχεί στο άθλημα της μοτοσικλέτας,
– Να εμπεδώσει στους νέους την ασφάλεια τω αγώνων, μεταφέροντάς την στο δρόμο, αφού οι αγώνες διεξάγονται κάτω από τους αυστηρούς κανονισμούς ασφάλειας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας που υπάγεται στον ΚΟΑ, στη ΚΟΕ, στη Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας.

2015 04 1912.26.47 Νέα Αμμοχώστου

Μια πίστα μοτοκρός δε μπορεί:

– Να σκονίσει καμία μάντρα με ζώα γιατί πολύ απλά δεν γίνεται αγώνας ή προπόνηση χωρίς ποτισμένη πίστα. Σε αντίθετη περίπτωση καταστρέφονται οι μοτοσικλέτες, τα λάστιχα της μοτοσικλέτας, τα μάτια και οι πνεύμονες των αθλητών.
– Να σκοτώσει κανένα ζώο από θόρυβο, αφού οι μοτοσικλέτες εισάγονται στην Κύπρο με διθνή πρότυπα CE με αυστηρούς κανονισμούς της FIM για τα επίπεδα θορύβου που δεν ξεπερνούν τα 94dB.
– Να χρησιμοποιήσει πόσιμο νερό η νερό άρδευσης, αλλά νερό από το αποχετευτικό δήμων της επαρχίας.
– Να χρησιμοποιείται η πίστα για προπονήσεις σε οποιαδήποτε ώρα, αλλά με πρόγραμμα που καθορίζεται από την διαχειρίστρια επιτροπή της πίστας, αφού η πίστα θα είναι περιφραγμένη με ελεγχόμενη είσοδο.

2015 04 1912.52.17 Νέα Αμμοχώστου

Σας παραθέτω φωτογραφίες και βίντεο από τον τελευταίο αγώνα μοτοκρός της Κυπριακής Ομοσπονδίας μοτοσικλέτας που διεξήχθη στην εγκεκριμένη πίστα της Ποταμιάς από τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας στις 19/04/15. Η πίστα μοτοκρός της Ποταμιάς συνορεύει με το πεδίο βολής Λευκωσίας και τη κτηνοτροφική περιοχή Ιδαλίου σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από υπερσύχρονη μάντρα αιγοπροβάτων συγχρηματοδοτούμενη από τα ερωπαϊκά προγράμματα.


Μην πανικοβάλλεστε πίστα μοτοκρός ζητήσαμε, όχι πυρηνικό εργοστάσιο.

* Ζαννέττος Κουμάση, Πρόεδρος Λέσχης Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου