Πρέπει να τρως γλυκά! Κι όμως οι «λαχταριστές τροφές» μπορούν να σε αδυνατίσουν;

CEB1 4 Ζωή
CEB1 215 Ζωή

Mας αρέσει η κινόα, το kale και ο σολομός, όπως και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να τρώει υγιεινά. Όμως μια δίαιτα με λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη σε μια συνεχή εναλλαγή μεταξύ τους δεν είναι η καλύτερη στρατηγική για ένα αδύνατο, υγιές σώμα. Το να «υποκύπτεις» έξυπνα είναι αυτό που θα σε βοηθήσει πραγματικά να χάσεις κιλά και να τα κρατήσεις για πάντα μακριά, λένε οι ειδικοί.
Ο λόγος;
«Όταν απολαμβάνεις τακτικά κάτι που αρέσει, σε βοηθά να διατηρείς τα κίνητρά σου ζωντανά και να σε κρατάει μακριά από τις κραιπάλες» εξηγεί η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος.

 Επίσης, σε κάνει ευτυχισμένη. «Οι απολαυστικές εμπειρίες, όπως η κατανάλωση ενός φαγητού που επιθυμείς, απελευθερώνουν χημικά καλής διάθεσης στον εγκέφαλο» εξηγεί η ειδικός. Και η καλύτερη διάθεση που έχεις μετά σε διευκολύνει να διατηρήσεις τις συνολικά υγιεινές σου συνήθειες.
Ναι, χρειάζεσαι το γλυκό

 Η προσπάθεια να απέχεις από τις πιο λαχταριστές τροφές, ή να νιώθεις ένοχη που τις τρως, θα λειτουργήσει εναντίον σου. Το σώμα μας είναι βιολογικά προγραμματισμένο να λαχταράει τα γλυκά και τα λιπαρά, σύμφωνα με έρευνα.

 «Για την απώλεια βάρους, η τροφή για την ψυχή σου είναι εξίσου σημαντική όσο η τροφή για το σώμα σου» επισημαίνει η διατροφολόγος.
«Και όταν απολαμβάνεις ένα γλυκό που λαχταράς, κάνεις αυτό ακριβώς».
Σε μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell διαπιστώθηκε ότι άνθρωποι που τους άρεσε να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις και έτρωγαν μια μεγάλη ποικιλία φαγητών είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ από εκείνους που επέλεγαν συνέχεια τα ίδια φαγητά. Μια νέα γευστική εμπειρία είναι τόσο ευχάριστη που δε νιώθεις την ανάγκη να φας υπερβολικά, λένε οι ερευνητές.

Πηγή:Miss bloom