Μακελειό Αγ.Νάπας: Φατρία Λ/σιας “δίνει” το Αλεξούι

CEB1 210 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 708 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Ο ένας εκ των στόχων των Σέρβων εκτελεστών, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, γνωστός ως Αλεξούι, καταθέτει σήμερα στην ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Σημειώνεται ότι το Αλεξούι, ήταν ο πρώτος στόχος των μαζικών δολοφονιών και για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών.

Στον χώρο του Δικαστηρίου, όπως και κάθε φορά, βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας Κύπρου τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι 4 κατηγορούμενοι, συνοδεύονται κατά τη μεταφορά τους στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΑΑΔ, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρίσκονται επίσης αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, άλλος Μπένης, έφερε ένσταστη στα όσα καταθέτει ο μάρτυρας. Υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για μαρτυρία γεγονότων, αλλά για υποψίες και εικασίες του μάρτυρα. Έχει προσκομίσει εξάλλου συγγράμματα για αγόρευση.

O κ.Πικής, εξάλλου, κάνει λόγο για εξ ακοής μαρτυρία, η οποία δεν μπορεί να γίνει απόδειξη και δεν είναι προς το συμφέρον της απονομής της δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος χαρακτηρίζει ως αόριστη την κατάθεση του μάρτυρα.

Η διαδικασία διακόπηκε και αναμένεται να αποφανθεί το Δικαστήριο κατά πόσο θα κάνει ή όχι αποδεκτή την ένσταση του συνηγόρου. Εάν γίνει αποδεκτή η ένσταση, τότε θα αφαιρεθούν από την κατάθεση οι γραμμές 26 – 35, για τις οποίες εγείρεται ένσταση.

Κατάθεση φωτιά από το Αλεξούι

Η διαδικασία επανήρχισε λίγο μετά τις 11.30. Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για ένσταση προκειμένου να μην καταθέσει ο Μαυρομιχάλης. Το Δικαστήριο ανέφερε ότι πράγματι εκφράζονται υποψίες σε συνδυασμό με τα πραγματικά γεγονότα. Ορθά, επισημαίνει το Δικαστήριο, οι Ανακριτικές Αρχές κινήθηκαν προς το μέρος. Δεν αποκλείεται άρα η εξ ακοής μαρτυρία.

Σύμφωνα με τα όσα καταθέτει ενώπιον του Δικαστηρίου το Αλεξούι, ως πιθανοί ύποπτοι για τη δολοφονία είναι οι Γιώργος Φένεκ και Ανδρέας Ροδοθέου. Ο Μαυρομιχάλης αναφέρει ότι ο Πένταυκας είναι κουμπάρος με τον Φένεκ και ήθελαν να βγάλουν τον Φάνο (Καλοψιδιώτη) απο τη μέση.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, αναφέρει ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, τους θεωρούσε ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του πατέρα του. Ο κατηγορούμενος Μάριος Χριστοδούλου (Μπένης) απειλούσε τη γυναίκα του, λέει ο Αλέξης, όταν ήταν έγκυος, ότι θα τη σκοτώσει στο ξύλο όπου τη βρει. Ο Μπένης, συμπληρώνει, είχε φιλικές σχέσεις με τους Ροδοθέου και Φένεκ, με τους οποίους έχουμε διαφορές.

Αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη δολοφονία προς το πρόσωπό του, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ανέφερε ότι έμαθε πληροφορίες ότι ήθελαν να τον δολοφονήσουν. Η Interpol, επισημαίνει, ήξερε για την κάθοδο των Σέρβων εκτελεστών, οι οποίοι είχαν συνεννοηθεί με τον Μπένη, όπως λέει.

“Δεν γνώριζα τον Πένταυκα. Αλλά σε συζητήσεις με τον Φάνο, τον θεωρούσε ύποπτο για τον πενταπλό φόνο, αλλά και για τον φόνο του πατέρα του. Είχαν εχθρικές σχέσεις. Ο Φάνος πίστευε ότι ο Πένταυκας προσπαθούσε να τον σκοτώσει. Οι υπάλληλοί του είχαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον δράστη του πενταπλού φονικού της Αγίας Νάπας (τον Μαμαλικόπουλο) και ότι πλήρωσε. Ο Φάνος υποστήριζε ότι ο Σέρβος κατηγορούμενος ήταν έμπιστος.

Πρώτη η αντεξέταση του κ. Πική για τον Μπένη

Κατά την αντεξέταση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπένη υπέβαλε στον Μαυρομιχάλη ότι ο Μπένης δεν έχει καμιά σχέση με αυτά τα άτομα, ούτε οργάνωσε κάτι.

Ο Μαυρομιχάλης απάντησε ότι έχει και ότι μάλιστα αυτός του έδωσε το τηλέφωνο του Ροδοθέου. Ο κ. Πικής είπε ότι ο Μπένης δεν γνωρίζει ότι ο Ροδοθέου και ο Φένεκ είχαν διαφορές με τον Φ. Καλοψιδιώτη.

Ο Μαυρομιχάλης αναφέρει ότι μέχρι το 2012 ο Μπένης ήταν στενός του φίλος και ότι γνώριζε για ψευδείς καταθέσεις για το ότι ήθελε να δολοφονίσει τον Φένεκ και τον Ροδοθέου.

«Με ειδοποίησε η Αστυνομία ότι κινδυνεύω και ο Φάνος είχε στην κατοχή του βίντεο με την άφιξη των Σέρβων, όπως επίσης και για τον παραλήπτη που ήταν ο Μπένης και συνελήφθη από τις Κατοχικές Αρχές στο οδόφραγμα.

Ο κ. Πικής αναφέρει ότι ο πελάτης του, δεν επιδίωκε τη φυσική εξόντωσή του. Αρχίζει η αντεξέταση από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Πένταυκα.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ανέφερε ότι ο Φάνος είχε παράπονο απο την διερευνητική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου. Είχε επικοινωνήσει μάλιστα για τον λόγο αυτό, με τον τότε υπεύθυνο, Γιώργο Οικονόμου.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα ποιες οι διαφορές Ροδοθέου και Καλοψιδιώτη ο Μαυρομιχάλης ανέφερε ότι αυτό πάει πολλά χρόνια πίσω.

Πηγή: SigmaLive