Η Πραξούλα προσφεύγει στο Ανώτατο εναντίον του Χριστόφια

a 7 Ειδήσεις
a 131 ΕιδήσειςΠροσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και Νεοκλή Συλικιώτη (ως ενδιαφερόμενο μέρος) κατέθεσε η Πραξούλα Αντωνιάδου, χτες Παρασκευή 27 Απριλίου… 

Η προσφυγή αφορά τον τρόπο που ενήργησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως προς το διορισμό του Νεοκλή Συλικιώτη στη θέση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, χωρίς προηγουμένως να παύσει την κυρία Αντωνιάδου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προσφυγή της πρώην Υπουργού. Η προσφυγή γίνεται εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω Γενικού Εισαγγελέα.

Σε επικοινωνία που είχε η Κ» με την πρώην Υπουργό, η κα Αντωνιάδου επιβεβαίωσε το γεγονός και σημείωσε πως το όλο θέμα έχει να κάνει με τον τρόπο που ενήργησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι κατά πόσο έχει ή όχι το δικαίωμα παύσης ή διορισμού ενός Υπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αίτηση προσφυγής προς το Ανώτατο Δικαστήριο, ζητείται από το Δικαστήριο «δήλωση και/ή απόφαση και/ή διακήρυξη ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει παραλείψει μα παύσει την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, προτού προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης στις 20 Μαρτίου 2012 και/ή δήλωση και/ή απόφαση και/ή διακήρυξη του Δικαστηρίου ότι η προεδρική πράξη παράλληλου διορισμού του Νεοκλή Συλικιώτη στις 20 Μαρτίου 2012 ως Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού χωρίς την προηγούμενη παύση ή παραίτηση της αιτήτριας είναι παράνομη, άκυρη και στερείται κάθε νόμιμου αποτελέσματος».

Αξιοσημείωτες είναι και οι αναφορές στην αίτηση σε ποια νομικά σημεία βασίζεται η αίτηση.

Όπως αναφέρεται αυτή βασίζεται:
1. «Η προσβαλλόμενη απόφαση λήφθηκε υπό καθεστώς πλάνης περί τα πράγματα και το Νόμο»
2. Η προσβαλλόμενη πράξη είναι αναιτιολόγητη και/ή πάσχει από έλλειψη δέουσας έρευνας.
3. Η πράξη και/ή απόφαση του καθ’ ου η Αίτηση είναι λανθασμένη και/ή παράνομη και/ή αντίκειται και/ή παραβιάζει τα άρθρα 46 και 48 του Συντάγματος και/ή τον Νόμο και/ή τους Κανονισμούς.

Πάντως στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώσει την κ. Αντωνιάδου, αναμένεται να δημιουργηθούν αλυσιδωτά προβλήματα μιας και παράνομες ή/και άκυρες θα θεωρηθούν και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από το Νεοκλή Συλικιώτη ως Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

a1 2 Ειδήσεις

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ