Ένοχοι Χρ.Ορφανίδης και σύζυγός του για ακάλυπτες επιταγές

CEB1 9 Ειδήσεις
Ένοχους έκρινε σήμερα το Εφετείο τον επιχειρηματία Χρίστο Ορφανίδη και την σύζυγό του Χαρίκλεια σε υπόθεση έκδοσης δύο ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύφους €20.000. Οι δύο επιταγές εκδόθηκαν προς την εταιρεία Σάββας Θεοχάρους και Υιός Ltd. τον Νοέμβριο του 2012 και αφορούσε μία που εκδόθηκε από τον Χρ.Ορφανίδη ύψους €10.000 και άλλη μία από την σύζυγό του ύψους επίσης €10.000.

CEB1 1797 Ειδήσεις

Η εταιρεία άσκησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον της εταιρείας Ορφανίδης, ως νομικό πρόσωπο και του επιχειρηματία Χρίστου Ορφανίδη και της σύζυγό του, ως φυσικά πρόσωπα.

Πρωτοδίκως οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, ενώ η εταιρεία Ορφανίδης κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε πρόστιμο. Στο σκεπτικό της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου αναφερόταν ότι δεν αποδείχθηκε γνώση του ζεύγους Ορφανίδη για την κατάσταση του τραπεζικού τους λογαρισμού από τον οποίο εξέδωσαν τις εν λόγω επιταγές.

Η εταιρεία Σάββας Θεοχάρους και Υιός Ltd άσκησε έφεση εναντίον της αθωωτικής απόφασης των δύο.

Στην απόφασή του, το Εφετείο έκρινε ότι τον καιρό που ο Χρίστος και η Χαρίκλεια Ορφανίδη εξέδιδαν τις επίδικες επιταγές, γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού τους αφού αυτός είχε μεγάλη υπέρβαση.

Το Εφετείο θα επιβάλει ποινή στο ζεύγος Ορφανίδη στις 24 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση εναντίον του ιδίου του Χρίστου Ορφανίδη.

Πηγή: Φιλελεύθερος