Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες αποκατάστασης στο Βασιλικό

a 318 Ειδήσεις
a 7311 Ειδήσεις
Eπίσκεψη στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου πλαισιωμένο από το Γενικό Διευθυντή και άλλα Διευθυντικά Στελέχη… 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπου ενημέρωση του Συμβουλίου από τους εμπλεκόμενους Μηχανικούς της ΑΗΚ για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης του Σταθμού, οι οποίες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν καθοριστεί.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αυτό, τις πρώτες μέρες του ερχόμενου Ιουλίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Αρ. 5 του Σταθμού σε ανοικτό κύκλο, με τη λειτουργία δηλαδή των αεριοστροβίλων συνολικής ισχύος 150ΜW. Η λειτουργία της μονάδας σε κλειστό κύκλο ικανότητας παραγωγής ακόμα 70ΜW, αναμένεται τον Αύγουστο του 2012.

Σε ότι αφορά τη Μονάδα Αρ. 4, η οποία είναι ίδιας ισχύος με την Μονάδα Αρ. 5, θα τεθεί σε λειτουργία σε ανοικτό κύκλο από τον Ιούλιο του 2012, ενώ η λειτουργία της σε κλειστό κύκλο αναμένεται το φθινόπωρο του 2012.

Πριν το τέλος του χρόνου αυτού, αναμένεται να λειτουργήσει και η Μονάδα Αρ. 3 ισχύος 130ΜW. Οι Μονάδες Αρ. 1 και Αρ. 2, ισχύος επίσης 130ΜW η κάθε μία, θα λειτουργήσουν, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα της ΑΗΚ, πριν από την περίοδο μέγιστης ζήτησης του καλοκαιριού του 2013.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ Χάρης Θράσου, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την εμφανή πρόοδο των εργασιών και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο ώστε το πρόγραμμα επιδιόρθωσης του Σταθμού, το οποίο διαλαμβάνει πολύ στενά χρονικά πλαίσια, να επιτευχθεί για το καλό του τόπου.

Πηγή: onlycy.com