Ο Μιχάλης Κουλουμής στην Κύπρο για συναυλίες

CEB1 26
Ο διεθνούς φήμης βιολιστής Μιχάλης Κουλουμής θα δώσει τρεις συναυλίες στην Κύπρο, με τις οποίες θα παρουσιάσει τη νέα του δουλειά για σόλο βιολί με τίτλο «Displaced dreams».

CEB1 1453

Επηρεασμένος από τον πρόσφατο ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τη γη τους, ο καλλιτέχνης αφουγκράζεται τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη του ανθρώπου για αποδοχή, συνύπαρξη και δημιουργικότητα καθώς και την αναζήτηση μιας πατρίδας που θα χωρέσει τα όνειρά μας.

Το Displaced Dreams (σε ελεύθερη μετάφραση “Όνειρα χωρίς πατρίδα”) είναι ένας μουσικός μονόλογος. Με ένα βιολί, ο Μιχάλης Κουλουμής ακροβατεί καλλιτεχνικά και δημιουργεί ένα πολυποίκιλτο ηχοτοπίο αντλώντας στοιχεία από ηπειρώτικα μοιρολόγια, πολυφωνία Μπαρόκ, τροπικούς αυτοσχεδιασμούς από την κλασική μουσική της Κωνσταντινούπολης καθώς και από τις δικές του συνθέσεις.

Πρόκειται για το δεύτερο σόλο έργο του Μιχάλη Κουλουμή μετά το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο Soil – Πρώτες Ύλες.

Οι συναυλίες θα δοθούν στη Λεμεσό και Λευκωσία ως εξής:

Σάββατο 16 Απριλίου – Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτελλά 34], Λεμεσός

Σάββατο 23 Απριλίου – Χώρος Δίπλα στα Καλά Καθούμενα [Νικοκλέους 21], παλιά Λευκωσία

Μεγ. Δευτέρα 25 Απριλίου – Χώρος Δίπλα στα Καλά Καθούμενα [Νικοκλέους 21], παλιά Λευκωσία

+ Ώρα: 21:00 | Είσοδος: €8 |Εισιτήρια και κρατήσεις τηλ. 99327187 | petroslazarou@gmail.com

Πληροφορίες: facebook event | www.michaliskouloumis.com

Ποιος είναι

Ο Μιχάλης Κουλουμής γεννήθηκε στην Κύπρο. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών, όπου τα ακούσματα και οι μελωδίες από παραδοσιακά τραγούδια ήταν το προζύμι μέσα στο οποίο θα ξεκινούσε και θα διαπλαθόταν η σχέση του με τη μουσική.


H επαφή του με τη δυτική μουσική αρχίζει από τα μαθητικά χρόνια, όπου παρακολουθεί πολυετή μαθήματα κλασσικού βιολιού με καθηγητή τον Γιώργο Ζυμπουλάκη. Στη συνέχεια σπούδασε φυσική στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι προσωπικές του αναζητήσεις, όμως, τον οδήγησαν στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Έλαβε το πτυχίο παραδοσιακού βιολιού από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, με καθηγητή το Γιώργο Μαρινάκη, ενώ παρακολούθησε μαθήματα master-class βιολιού με τον Baki Kemanci και το Serdar Pazarcioglu στην Κωνσταντινούπολη, τον Στάθη Κουκουλάρη και το Nedim Nalbantoglu, καθώς και εργαστήρια Κλασσικής Οθωμανικής μουσικής με τους Kudsi Erguner, Murat Aydemir και Omer Erdogdular και ενορχήστρωσης και τροπικής μουσικής θεωρίας με τον Ross Daly. Έχει εμφανιστεί σε μουσικά προγράμματα της Κυπριακής, της Ελληνικής, της Γαλλικής καθώς και της Βρετανικής κρατικής τηλεόρασης. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Nανά Μούσχουρη, Gabriel Yared, Ελένη Βιτάλη, Χρόνη Αηδονίδη, Νίκο Σαραγούδα, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Kudsi Erguner, Keyvan Chemirani, Halim Al-Khatib, David Lynch, Efren Lopez, Zohar Fresco, Cigdem Aslan, Κυριάκο Καλαϊτζίδη, Takoushis- Karapatakis Project, Κατερίνα Παπαδοπούλου. Έχει παίξει βιολί σε μεγάλο αριθμό ηχογραφήσεων, καθώς και σε μεγάλα θέατρα του κόσμου όπως: Royal Albert Hall και Union Chapel (Λονδίνο), Onassis Cultural Centre (Αθήνα), Palace of Arts (Βουδαπέστη), Registan square (Σαμαρκάνδη), κλπ.


Το 2013 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του με ειδίκευση Violin Performance in World music (Ottoman Classical music, Taksim) από το Rotterdam Conservatoire (Codarts, University for the Arts). Βραβεύτηκε για την άριστη επίδοσή του με τον τίτλο “10/10, Excellence in Performance” από το “Friends of Codarts Foundation”. Είναι επίσης βασικό μέλος του “Lingua Franca Ensemble, ένα κουαρτέτο μουσικών, που με τις πρωτότυπες συνθέσεις, επιχειρούν να δώσουν μια καινούρια κατεύθυνση και αισθητική στην τροπική μουσική της Ανατολής. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Ephemera.


Από το 2013 είναι επισκέπτης καθηγητής βιολιού στο Rotterdam Conservatoire στην Ολλανδία, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Soil-Πρώτες Ύλες”, το πρωτογενές υλικό της οποίας είναι βασισμένο σε παραδοσιακές μελωδίες της Κύπρου.


Ο Μιχάλης Κουλουμής ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.


Πηγή: Περιοδικό “Παράθυρο”