Συμπαράσταση προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής

a 225 Ειδήσεις
a 7710 Ειδήσεις
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου επέστρεψε σήμερα από την Ελλάδα, όπου είχε συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία του Κυπριακού και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις… 

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Ομήρου είπε ότι κατά τις συναντήσεις που είχε εξέφρασε την συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων προς την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα να υπερβεί τη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία και να μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης της προόδου και της κοινωνικής συνοχής.

«Μια ισχυρή Ελλάδα είναι προϋπόθεση για τη συμπόρευση της με τον κυπριακό ελληνισμό, στον αγώνα που εξακολουθούμε να δίνουμε 38 χρόνια μετά την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή, για να τερματιστεί η κατοχή και να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες του λαού μας», είπε.

Ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε, όπως ανέφερε, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για την πλήρη στήριξη που παρέχει στον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία δικαίωση και την συμπαράταξη της με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Πηγή: ΚΥΠΕ