Σωτήρα: “Μνημείων κάλλος άρρητον”

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας, η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Σωτήρα: μνημείων κάλλος άρρητον», με σκοπό την προώθηση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού στη Βυζαντινή Κωμόπολη της Σωτήρας.

Η εκδήλωση αποτελούσε συνδιοργάνωση της Εκκλησίας Σωτήρας, του Δήμου Σωτήρας και της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Δράση Σωτήρας» και εντασσόταν στα πλαίσια της εξαγγελθείσας προσπάθειας της νεοσύστατης Ομάδας μας για προώθηση της Σωτήρας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Διευθυντής του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, κληρικοί της Σωτήρας και των όμορων κοινοτήτων, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Κάρουλλας, ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι.

Η έναρξη έγινε με χαιρετισμούς από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Ιωάννου, από το Δήμαρχο Σωτήρας κ. Γεώργιο Τάκκα και από τον κ. Μάριο Αδάμου εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Δράση Σωτήρας».

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης έγινε μία εκτενής ομιλία από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο που κάλυψε την ίδρυση, οργάνωση και δράση του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και προεκτάθηκε στον τομέα των προσκυνημάτων στους ιερούς τόπους της πατρίδας μας και αν αυτά τα προσκυνήματα αποτελούν ευκαιρίες για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.

Ακολούθησε παρουσίαση των μνημείων και προσκυνημάτων της Σωτήρας από τον κ. Ιάκωβο Κουμή και μετά ο κ. Σάββας Πραστίτης προσπάθησε να προσεγγίσει την μεθοδολογία υλοποίησης μαζί με προτάσεις υλοποίησης του έργου της δημιουργίας μίας πολιτιστικής ταυτότητας (brand) για τη Σωτήρα και τα μνημεία και προσκυνήματά της.

Τέλος, η εκδήλωση έληξε με μία όντως πολύ παραγωγική συζήτηση ανάμεσα στο ακροατήριο και τους ομιλητές, με πλειάδα ερωτήσεων και τοποθετήσεων από τα άτομα που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν η Κατερίνα Φελλά και για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκαν πολλά άτομα από την Ομάδας Πρωτοβουλίας. Η πρώτη αυτή δημόσια εκδήλωση της Ομάδας Πρωβουλίας «Δράση Σωτήρας» στέφθηκε με επιτυχία και έγινε το έναυσμα για όλες τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν.

Πηγή: CyprusHighlights.com / Σταύρος Χατζησάββας

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024