Νεολαία Αγίας Νάπας: “Απογοήτευση για δημοσιεύματα”

CEB1 Ειδήσεις, ΕΟΚΑ, Νεολαία
CEB1 8 Ειδήσεις, ΕΟΚΑ, Νεολαία

Απογοήτευση εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για άγνωστους οι οποίοι σκέπασαν την προτομή του ήρωα της ΕΟΚΑ Λουκά Λουκά και κατέβασαν την ελληνική και κυπριακή σημαία κατά το Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο 25 και 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβουλίου νεολαίας του Δήμου, η ενέργεια κάλυψης της προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Λουκά Λουκά έγινε καλοπροέραιτα με στόχο την προστασία της, ενώ οι σημαίες είχαν υποσταλεί για αποφυγή καταστροφής τους κατά το στήσιμο της εξέδρας.

Παράλληλα, αναφέρει η ανακοίνωση, η νεολαία της Αγίας Νάπας η οποία διοργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ νεολαίας είναι η ίδια που συμμετέχει με σεβασμό σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τους ήρωες και πεσόντες της Αγίας Νάπας, η ίδια νεολαία που στελεχώνει τις μπάντες, τις λαμπαδηφορίες και τις παρελάσεις ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής σε όλους ανεξαίρετα τους ήρωες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Με μεγάλη μας απογοήτευση λάβαμε γνώση, νωρίς σήμερα δημοσίευμα σχετικά με τη διεξαγωγή του φεστιβάλ που ως νεολαία του Δήμου Αγίας Νάπας διοργανώσαμε στις 25-26 Αυγούστου με θέμα την καλοπροαίρετη ενέργεία μας να σκεπάσουμε, προσωρινά και μόνο κατά τη διάρκεια των εργασιών, την προτομή του ήρωα μας Λουκά Λουκά και να υποστείλουμε τις σημαίες μας.


Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:


Κατά τη διάρκεια του στησίματος της εξέδρας και των άλλων αναγκαίων εργασίων στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ θεωρήσαμε επιβεβλημένο να προστατέψουμε την προτομή του ήρωα μας καθώς και τις σημαίες μας. Γι’ αυτό το λόγο σκεπάσαμε προσωρινά την προτομή του ήρωα μας και υποστείλαμε με τον δέοντα σεβασμό τις σημαίες προς αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς ή αλλοίωσής τους. Ευθύς με τη λήξη των εργασιών και πριν από την έναρξη του φεστιβάλ οι σημαίες και η προτομή του συγχωριανού μας ήρωα μαθητή Λουκά Λουκά επανήλθαν με τον δέοντα σεβασμό στην αρχική και αρμόζουσα κατάσταση που επιβάλλει ο σεβασμός, η τιμή και το χρέος για τους ήρωες και τα εθνικά μας σύμβολα.


Η νεολαία της Αγίας Νάπας η οποία διοργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ νεολαίας είναι η ίδια που συμμετέχει με σεβασμό σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τους ήρωες και πεσόντες της Αγίας Νάπας. Είναι η ίδια νεολαία που στελεχώνει τις μπάντες, τις λαμπαδηφορίες και τις παρελάσεις ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής σε όλους ανεξαίρετα τους ήρωες μας.


Σκοπός τους συμβουλίου νεολαίας Αγίας Νάπας είναι η καλλιέργεια του αισθήματος του εθελοντισμού, της φιλανθρωπίας, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους νέους του δήμου μας καθώς και την αναγνώριση αυτών που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς.


Απολογούμαστε για την οποιαδήποτε αναστάτωση ή πικρία που άθελα μας πιθανόν να προκαλέσαμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες μας εκδηλώσεις. Διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στον πρωταρχικό μας στόχο, αυτόν της διατήρησης άσβεστης της μνήμης των ηρώων μας και της διαχρονικής απόδοσης τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν στους αγώνες για τη σωτηρία της πατρίδας μας.


Γιατί γνωριζουμε πολύ καλά οτι τους ήρωες τους έχει αναγνωρίσει και τιμήσει η Πατρίδα και η Ιστορία και κανένας μας δεν τους αμφισβητεί μα ούτε και μπορεί να τους ακυρώσει.


Με τιμή,
Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας.”

SotiraNews